מלחמת גרסאות כבסיס לתביעה

  • בקשה להצעת מחיר ומחק זיכרונות
    יובל | 06/02/2011 20:50

    שלום לפני כמה חודשים רכשתי מכשיר סלולרי בחנות משווק ב400 שח לפני שבוע היתה תקלה וביום שישי האחרון הגעתי למשווק ובקשתי רק הצעת מחיר לתיקון -ביקשתי שלא יתקן כי ברור שהיו עליו זיכרונות , ביום ראשון שלאחר השישי הופתעתי לקבל מימנו שיחה שביצע לי עדכון גרסא וכל הזיכרונות שלי נמחקו לי -כמובן מדובר בהמון חברים ויקרים שלי וגם מקומות עבודה שהשגתי ,בכתב האחריות רשום סעיף שאין לעדכן גרסא היות וידוע שפעולה זו גורמת למחיקת זיכרונות כאשר שאלתי אותו למה תיקן על דעת עצמו?! הוא אמר לי שבאופן אוטומטי הוא מתקן כי יש אחריות -אמרתי לו שרק ביקשתי הצעת מחיר הוא אומר שזה כמו רכב שמכניסים למוסך אם יש אחריות ישר מתקנים כמובן שטענה זו מופרכת האם אני יכול לפנות לתביעות קטנות?האם ניתן לתבוע פיצויים לדוגמא?ביקשתי מימנו פיצוי על עוגמת נפש הוא אמר לי שהוא לא יתן וזאת המדיניות והוא טוען שיש שלט שיש לגבות זיכרונות אבל לא תיארתי לעצמי שיפעל על דעת עצמו ,אני בעברי עובד אחת חברות הסלולר ושם יש נוהל ברור לשמור זכרונות ולגבות ללקוח לפני עדכון גרסא או חובה לידע את הלקוח בכך ,אך הוא עשה כרצונו אשמח לעזרתכם.תודה

    • מלחמת גרסאות כבסיס לתביעה
      עו"ד א. אהרונוב | 07/02/2011 10:10

      יובל שלום, היה ותתבע אותו, יש להניח שהוא יטען שהורית לו לבצע את התיקון. אם כך יהא, הרי שהדיון יהפוך למלחמת גרסאות והשופט יפסוק כפי הגרסה שתשכנע אותו באמיתותה. לאור זאת, עליך להחליט באם להגיש את התביעה. הסיכוי שלך הוא לנצח ולזכות בפיצוי. מצד שני, אתה לוקח סיכון שהתביעה תידחה ותחוייב בהוצאות משפט. באם אתה מחליט בכל זאת לתבוע, נסה לדובב את המשווק להודות בפניך שלא הורית לו במפורש לתקן את המכשיר, והקלט את השיחה. כך, באם הוא יטען שנתת לו הוראה לתקן, תוכל להפריך את גרסתו. שיהיה בהצלחה.