תחולת התקנות החדשות

  • כסף תמורת זיכוי ישן??
    איילת | 06/02/2011 18:03

    לפני שיצא החוק החדש קיבלתי טבעת יהלום יקרה. החלפתי אותה בטעות קטנה יותר ולכן קיבלתי זיכוי על ההפרש אותו יש לממש עד חודש אפריל. האם בעבות החוק החדש אני יכולה לקבל כסף במקום ניצול הזיכוי? אם לא. האם אני יכולה לקנות משהו ולהחזיר אותו תמורת כסף?. אציין שהלכתי מספר פעמים לחנות מאז ולא מצאתי תכשיט אחר ולכן, כבר מתוך ייאוש, אני פשוט מעדיפה לקבל את הכסף חזרה.

    • תחולת התקנות החדשות
      עו"ד א. אהרונוב | 07/02/2011 10:07

      איילת שלום, התקנות החדשות אינן חלות על עסקה שהתבצעה טרם כניסתן לתוקף.

      • ולגבי קנייה בזיכוי והשבה?
        איילת | 07/02/2011 12:12

        ראשית כל, תודה. מה בנוגע לאפשרות של קניית מוצר בזיכוי ולאחר מכן להשיב אותו בתמורה לכסף? האם זה אפשרי? או שיכולים לסרב להחזיר לי את הכסף בחנות. המון תודה!

        • ביטול עסקה על בסיס זיכוי
          עו"ד א. אהרונוב | 07/02/2011 15:03

          איילת שלום, מנגנון הביטול שע"פ התקנות החדשות אינו תקף ביחס למוצר שנרכש באמצעות תווי קניה, שוברים וכיו"ב (כך שגם אם הן חלות על 'רכישה' מחודשת שכזו, מה שכלל לא בטוח, הרי שהן לא מקנות לך זכות ביטול, לטעמי).