אספקת דגם שונה מזה שהוזמן

  • הזמנת מוצר של דגם מסויים אך קבלת מוצר מדגם מיושן
    קוסטה | 06/02/2011 10:14

    הזמנתי משקולות אוניברסליות של דגם מחודש ומשופר ,בפועל קיבלתי משקולות מהדגם הישן .ברגע שקיבלתי אותם ראיתי שהם נראות כמו הדגם הישן וגם ביררתי עם היצרן בארצות הברית שטען שלפי התמונות ששלחתי והמספר הסידורי זה הדגם הישן והם לא מייצרים אותם בכלל. בעת ביצוע הרכישה נאמר לי שזה אכן הדגם החדש כמו כן באתר צוין שזה הדגם החדש והמשופר. בחברה מתעקשים שזה הדגם החדש ומבחינתם אני יכול להחזיר את המוצר לאבד דמי משלוח וכו' משהו שאני לא מסכים כי העיסקה נעשתה במירמה מלכתחילה ,אפילו כשהזמנתי את המוצר אמרו שהוא במלאי ולמעשה הוא לא היה ונאלצתי לחכות חודש וחצי עד שהגיע אלי. אני מתכוון לתבוע אך צריך לדעת לפי מה מחשבים את סכום התביעה והאם אני חייב להגיש תביעה לבית משפט שנמצא באיזור של החברה או מאיפה שהזמנתי את המוצר?? ,זה נמצא ממש רחוק ממיקום המגורים שלי.

    • אספקת דגם שונה מזה שהוזמן
      עו"ד א. אהרונוב | 07/02/2011 09:59

      בוקר טוב קוסטה, לטעמי, יש לך עילת תביעה כנגד הספק ממנו הזמנת את המוצר. אתה יכול לדרוש את השבת הכספים ששילמת, ובנוסף פיצוי בגין ההטעיה ועוגמת הנפש. אין צורך לנקוב בסכום תביעה מדויק מעבר למה ששילמת אלא ניתן, במקום זאת, להגביל את התביעה לסכום שבסמכות ביהמ"ש לתביעות קטנות ולבקש מביהמ"ש שיחייב את הנתבעת בפיצוי כפי שיקול דעתו. יש להגיש את התביעה במקום מושבו של הנתבע (לאו דווקא באותה עיר אלא בכל בימ"ש במחוז. למשל, אם הנתבע נמצא בפ"ת הרי שאתה יכול להגיש את התביעה בכל בתי המשפט במחוז מרכז, כלומר, גם בכפ"ס או רחובות). אמנם קיימות גם חלופות אחרות לבחינת הסמכות המקומית ויתכן שחלקן 'תופסות' את המקרה שלך, אך יש צורך בבירור רחב יותר בכדי לבחון זאת. שיהיה בהצלחה.