הפרה. האם יסודית

  • הפרת הסכם של חברה סלולארית
    RI | 05/02/2011 14:16

    שלום רב,אני לקוח של חברה סלולארית. מאז שהצטרפתי שילמתי בהוראת קבע. פעם אחת חזרה לי הוראת קבע והם דרשו ויזה. הבהרתי  שאין לי והם הפנו אותי לעו"ד. האם העובדה שחזרה לי הוראת קבע (והסדרתי אותה) נחשבת כאילו הפתי הסכם איתם?אם לא, אני מעוניין לתבוע אותם על הפרת הסכם.כרגע הם רוצים לנתק אותי ולחייב אותי בדמי יציאה.

    • הפרה. האם יסודית
      עו"ד א. מירוז | 05/02/2011 23:25

      אי פרעון של חיוב כלשהו מהווה הפרה, אך הוא לא מהווה הפרה יסדות, כך שאם הסדרת תןך זמן סביר את התשלום, לדעתי, החברה, אינה זכאית לנתק אותך או לדרוש ממך דמי יציאה. מוצע שתשיב בהתאם לכך לעו"ד שלהם, אפשר גם ע"י עו"ד מטעמך.

      • פלאפון
        רן | 06/02/2011 13:10

        אני ממש מודה לך על תשובתך. רציתי לדעת איפה זה רשום שזה מהווה הפרה אך לא הפרה יסודית? זה כתוב בהסכם שלהם? זה מופיע גם בחוק?

        • אבחנה בין הפרה יסודית ולא יסודית
          עו"ד א. מירוז | 07/02/2011 09:28

          אין הגדרה בחוק, ומדובר בעניין של פרשנות של כל מקרה לגופו. לא אכנס במסגרת הפורום לכיצד מבחינים בינהם? במקרה שאתה מתאר, לדעתי, מדובר בהפרה לא יסודית שתוקנה. אני לא מכיר את ההסכם להם ומה כתוב בו. גם אם מוגדר שם שכל הפרה שלך תיחשב כיסודית, אני בספק רב אם זה יתקבל בביהמ"ש.