ביטול פסק דין

  • האם יש אפשרות לערער
    טל | 01/02/2011 12:52

    ב"ה כדי שנוכל להבין את הבעיה אסדר את השתלשלות המאורעות: 1. סוכן מטעם חב' פלאפון (כנראה חברת קש שנעלמת לאחר זמן) בא לביתי בתאריך 08/2008 והחתים אותי על חוזים לחבילה קבועה לא לפי זמן אלא זמן אוויר מוגדר מראש ורק כשיש חריגה מחושב הזמן אוויר הנוסף, החבילה כוללת מכשירים ללא תשלום ולתקופה של 3 שנים. 2. הסוכן השאיר לי חוזה פלאפון סטנדארטי ואת חוזה החבילה הוא לא השאיר רק טען שאין לא עוד עתק לחוזה אלא רק 1 והוא יצלם לי את החוזה החתום ויביא לי, שאת זה הוא לא עשה, כמובן!!! 3. בחוזה החבילה, שאין לי מקור, רק צילום שנשלח לי בכתב התביעה של חברת פאלפן, מצוין שההתקשרות היא ל 3 שנים!! העניין נשכח ממני. שאלה: א. ממתי חלה תקנת משרד התקשורת שתקופת ההתקשרות לאדם פרטי הינה לשנה וחצי ולשלוש שנים לחבילה עסקית? ב. זה שהסוכן לא נהג כחוק ולא השאיר לי חוזה חתום, האם זו אילה לביטול חוזה למפרע? מה גם החתים אותי ללא ידיעה על התקנת משרד התקשורת! שהוא פעל ללא תום לב. ג. האם אני יכול לטעון שהחוזה ההתקשרות הוא כנראה מזויף? מאחר ואין לי אך לאמת את התוכן החיוב שבו? באותו חוזה מצוין כך 1. חיוב על ציוד בסך 0 שקלים 2. חיוב על החבילה לתקופה של 3 שנים ולפי תעריף המפורט בחבילה 3. כל שינוי החבילה שהלקוח יוזם כגון ביטול, שינוי פרטים בחבילה, ניידות נחשב כהפרת חוזה 4. לשון המדויק של סעיף 4: "בקשה לשינוי כאמור בסעיף 3 או הפרת התחיבות שבסעיפים 1 ו - 2 לעיל, תחויב בתשלום של 990 ש"ח (כולל מע"מ) על כל מכשיר (קו)" שאלה: ג. האם, זה שהחוזה מציין 1 ו - 2 משמע שחייבת להיות הפרה של שני הסעיפים כאחד? והרי בכול זאת זה חוזה אחיד וניתן לפרשו לטובתי? מה קרה: חודש 8/2009 חזר תשלום א.כ.מ. שהיתי בחו"ל באותה עת עד 4/11/2009 10/10/2009 חויבתי בקנס כ 4000 ₪ באופן אוטומטי ללא בירור כל שהוא שאלה: האם זה חוקי לחייב ללא ברור או התראה? חזרתי מחו"ל ב 4/11/2009 ולאחר כמה ימים הגיע מכתב התראה מעו"ד על חוב של 5000 ש"ח ובבקשתי להסדיר את החוב נדרשתי לשלם 1200 על החוב ועוד 1200 מקדמה ל 3 חודשים מראש ע"מ לחבר אותי מחדש. כמובן סירבתי והצעתי לשלם על המכתב ההתראה כ 180 ₪ סכום סביר למרות שהותי בחו"ל. שילמתי את החוב של חודש 8/2009 כ- 415 ש"ח בתאריך 11/12/2009 כך שלא הפרתי שום סעיף בחוזה ומבחינתי אין חוב!! בקשתי שיחברו אותי והצעתי לשלם עבור המכתב התראה כ 180 ₪ אך הם סירבו שאני צריך לשלם 2000 ₪ אחרת יגישו תביעה על כל הסכום 4000 זה ממש סחיטה לאור היום! בתאריך 3/2010 הוגשה תביעה קצובה על 5000 ₪ בטענה שאכן שילמתי 415 ₪ את החוב אך יש חוב נוסף של 4000 על ציוד ושירותים לא הוזכרה שזה קנס כפי שזה מובא בחוזה (כך טענה התובעת בתחילת הדרך ולמרות הדרישה שלי שיתנו פירוט על אותו ציוד ושירותים שאני חייב 4000 לא ראינו ולו פיסת נייר אחת). הגשתי כתב התנגדות ללא עו"ד – (לא היה לי אפשרות לשכור עו"ד, באותה עת חיינו על הבטחת הכנסה) היה איזה עיקוב בגלל הפגרה של פסח והבקשה התקבלה ב 16/4 שהפגרה מסתיימת ב19/4 וכנראה נקלטה מאוחר יותר שלא באשמתי, אך הרשם העביר את התיק לשלום ת"א בכתב ההגנה טענתי רק שאין לי חוב של 4000 על ציוד ושירותים ולעולם לא קיבלתי שום פירוט מהתובעת. נקבע דיון ולדאבוני איחרתי חצי שעה ונתקבל פסק דין חלוט הגשתי בקשה לביטול פסק דין מאחר ויש לי הסבר טוב על האיחור ושלא קיבלתי שום פירוט על החוב שתובעים אותי כי אין שום פירוט כזה ולכן זו תביעת סרק שאינה במקומה המשיבה צינה לראשונה שזה לא חוב על ציוד ושירותים אלא אותו קנס מהסעיף 4 שציינתי למחרת מעת הגשת תגובת המשיבה פסק השופט שהבקשה לביטול פסק דין תתקבל רק בתנאי שאני יפקיד 3600 ₪ כפיקדון לבית המשפט. פניתי לשופט שיש פה הטעיה של המשיבה הם טוענים ציוד ושירותים והנה כעט הם שינו גרסה שמדובר בקנס ובבקשת ביטול פסק דין לא יכולתי להתייחס לעובדה שזה קנס כי זה לא נטען וגם השופט לא נתן שהות זמן להגיב לשינוי המהותי בקו התביעה. כמו כן, יש פסיקה בעליון שהשטת פיקדון ניתן רק במקרה מאוד חריג כדי לתת את יומו בפרט שמצב הכלכלי שלי הוא גרוע באותה עת חיינו על הבטחת הכנסה 3000 ₪ לחודש. התייחסות השופט: היה מוכן מלפנים משורת הדין לחלק את זה ל 4 תשלומים אך לא היה באפשרותי לשלם, למרות בקשותי שהדרישה לשלם הינה סתימת הגולל - פסק השופט שהבקשה לביטול פסק דין נדחתה. כשהתחלתי לעבוד בעבודה מסודרת פניתי לשופט שכעט יש באפשרותי לשלם את ה 3600 ₪ והשופט השיב שזו חוצפה וביטל את הבקשה והתיק מבחינתו סגור. (חוצפה שלאדם אין כסף לשלם על זה אמרים אין צדק שיש רק כוכב צדק.....) כעת עבר הרבה זמן מאז נתינת הפסיקה ואני נאלץ לשלם להוצל"פ 450 ₪ בחודש 9000 ₪ חוב, ואני רוצה לערער על ההחלטה (עלות לייצוג משפטי מאוד יקרה עבורי שבעבר זה היה ממש מוסג חלומי בשבילי וכעט יש באפשרותי לפנות בצורה מסודרת עם ייצוג הולם) מה אפשר לעשות כעת? שילמתי באיחור 415 ₪ ואני נאלץ לשלם 9000 ₪ עושקים אותי ומה גם תחת חסות ועזרת בית המשפט! אודה אם תוכלו לענות על כל השאלות שהצגתי ואם יש עוד מה להוסיף תודה רבה טל

    • ביטול פסק דין
      עו"ד ש. בייזר | 01/02/2011 23:52

      טל ערב טוב, אני מניח שהמועד להגשת ערעור על החלטת בית משפט לדחות את בקשתך לשלם פיקדון ולבטל את פסק הדין חלף. אם זה המצב, קשה לי להאמין שיש באפשרותך לשנות את החלטת בית משפט. עם זאת תנסה להגיש ערעור על החלטה זו ובמקביל להגיש בקשה להארכת מועד להגשת ערעור. תפרט את סיכוייך להתגונן בתביעה לגופה, את הסיבה להתייצבות באיחור, וכמובן את הנסיבות בגינם לא היה באפשרותך לשלם פיקדון. אולי, אולי, אולי, תצליח. בהצלחה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

      • הבהרות האם יש אלטרנטיבות
        טל | 02/02/2011 10:38

        האם ניתן לתבוע, בלי שום קשר לפסיקה שהתקבלה, את החברת פלאפון בגרימת נזק ואו באופן אחר למרות הפסק דין החלוט? לדוגמא הם תבעו אותי 4000 על ציוד ושירותים וזכו בדין אך בפועל הם גבו ממני קנס של 4000 שאני כופר בו מאחר בכתב התביע מופיע במפורש ציוד ושירותים והקנס לא מוזכר והתביעה לא הוחכה אלא זכו מצד איחור לבית הדין. או אולי על משהוא אחר בנסיבות השתלשלות המכר שהסוכן החתים אותי.