חוסר תום לב

  • האם יש משהו חוקי שניתן לעשות במקרה זה?
    ציפורה | 31/01/2011 14:49

    השכרנו לפני כשנה וחצי דירה לשנה, עם אופציה לשנה נוספת. בשנה השניה מספר חודשים לאחר תחילת האופציה (לפני מספר שבועות) התקשר בעל הדירה ובקול תחנונים אמר שקרה לו מקרה חירום, אמא שלו נעשתה אלימה ורוצים לזרוק את אמא שלו מבית האבות והוא רוצה לשים אותה בדירה עם עובדת זרה. כשאמרנו שזה זמן בעייתי זה אמצע שנה הוא אמר שאנחנו תוקעים לו סכין בלב, שהוא יודע שזו חריגה אבל הוא פונה ללב שלנו ואמו המסכנה וכו' וכו' בקיצור אחרי כמה שיחות לא נעימות כאלו אמרנו שנעבור, קורה שלאדם יש מקרה לא צפוי, באמת מסכן. בלחץ הזמן מצאנו דירה חדשה ב700 ש"ח לחודש יקרה יותר, סגרנו חוזה, ואנחנו אמורים לעבור אליה בהמשך השבוע. היום כשנכנסתי ליד 2 כדי לעזור לחבר למצוא דירה ראיתי שבעל הבית המקורי מפרסם את הדירה שאנחנו מפנים כדי שאמו המסכנה תהיה שם עם עובדת זרה - לשכירות רגילה, במחיר גבוה יותר ב1250 ש"ח ממה ששילמנו לו. אשמח לדעתכם.

    • חוסר תום לב
      עו"ד א. אהרונוב | 31/01/2011 15:17

      ציפורה שלום, לדעתי יש מקום לתביעה בגין ההתנהלות הפסולה. עליכם לקחת בחשבון שתידרשו להוכיח את נסיבות התביעה לרבות בקשת המשכיר מכם לעזוב את הדירה בנסיבות שתיארת (אם כי, באם גרסתכם תשכנע את השופט/ת הרי שדי יהיה בכך על-מנת לזכות בתביעה). שיהיה בהצלחה.