דחיית טיסה

  • אשרור טיסה בטיול מאורגן ולינה עקב איחור טיסה
    דוידי רחמים (רמי) | 11/01/2011 18:00

    נסעתי בטיול מאורגן עם חב' מסעות להודו. ,בהגיענו לשדה התעופה התברר לנו בצג הטלביזיה כי הטיסה נדחתה וההודעה הופיעה מס' שעות קודם. עקב כך נאלצנו לבלות כ 22 שעות בשדה התעופה, גם בגלל דחיות חוזרות ונשנות וגם בגלל שאף אחד לא דאג להעבירנו למלון ( לא חב' מסעות ולא חב' התעופה- אוזבקיסטן איירווייז).על מי חלה חובת האשרור?  האם הנוסעים זכאים לפיצוי? איך מתבטא הפיצוי?האם חב' התעופה לא היתה מחוייבת להודיע לסוכן המקומי, או למי שהזמין את סדרת הטיסות ( ת"א -טשקנט- דלהי ובחזרה מאמריצר לטשקנט ומשם לת"א).?האם הקב' אינה זכאית ללינה בעקבות איחור ודחייה בלתי סבירים?

    • דחיית טיסה
      עו"ד ש. בייזר | 11/01/2011 20:33

      רמי שלום, השאלה העיקרית היא מדוע הטיסה נדחתה והאם חברת התעופה פעלה בנסיון על מנת למנוע את הדחייה או להעמיד טיסה חלופית. מבלי לדעת את הסיבה קשה להתייחס לשאלות שלך. אם מדובר בתקלה טכנית בלתי צפוייה והחברה נסתה להעמיד תחליף אזי, לפי אמנה בינלאומית, המוביל פטור מנזק אשר נגרם בגין העיכוב. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

      • אשרור, דחיית טיסה , אכסון במלון
        דווידי רחמים (רמי) | 11/01/2011 22:41

        לעו"ד בייזר, שלום רב,נימוקי הדחיה הן: מזג אויר סוער בטשקנט. החברה לא ניסתה להציע תחליף אלא התעקשה שיגיע מטוס שלה מטשקנט. כמו חברות רבות גם לה יש יעדים רבים והסכמי שיתוף עם חברות אחרות. כאמור היא לא הציעה לינה ולא הודיעה לסוכן המקומי על הדחייה וכך נתקענו בשדה כיממה.היא שיקרה לנו כל הזמן כי הצלבנו מידע בטלפונים עם קרובי משפחה בטשקנט בנוגע למזג האויר.כלפי מי עלינו להלין, לתבוע? החברה שארגנה את הטיול, שהרי ממנה קנינו את "החבילה"? או כלפי חב' התעופה? על מי חלה החובה להלין את הנוסעים במקרה של דחייה ארוכה?.תודה , רמי

        • דחיית טיסה
          עו"ד ש. בייזר | 12/01/2011 00:55

          רמי שלום, במקרה של מזג אוויר סוער המצב אחר. מדובר בכח עליון ובמקרים כאלה חברת התעופה אינה חייבת להעמיד לנוסעים מקום לינה. הדבר אף מופיע בד"כ כחלק מהתנאים ע"ג הכרטיס. חברות תעופה אשר מכבדות את עצמן ינסו לדאוג לנוסעיהם במצב שכזה וזאת על מנת לגרום לנוסע תחושה שדואגים לו, על מנת לראות אותו כלקוח חוזר. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום