ביטל כרטיס

  • ביטול כרטיס טיסה ללא אישור או אסמכתא ממני
    דניאל | 11/01/2011 11:36

    שלום רב,בסוף חודש אוקטובר אני וחברתי קנינו כרטיסי טיסה לבודפסט לתקופת כריסטמאס, דרך חברת נסיעות "איילה" לטיסה ישירה של אל-על. כעבור כחודש, אני וחברתי נפרדנו והחלטנו לבטל את הכרטיס טיסה שלה. בחברת נסיעות הובהר לנו שאי אפשר לקבל כל זיכוי על כרטיס שכבר נקנה ולמרות כל הניסיונות שלנו, לא הצלחנו לשנות את רוע הגזירה. יום לפני הטיסה, התקשרה הסוכנת נסיעות לחברתי ושאלה אותה האם השלמנו והאם היא מתכוונת לטוס בכל זאת, כשחברתי ענתה לה בשלילה, הסוכנת ביטלה את הכרטיס טיסה ללא כל חתימה ו/או אישור שלנו. בסוף, החלטנו שחבל על הכסף ששולם והחלטנו לטוס ביחד בכל זאת, אך בזמן צ'ק-אין גילינו לתדהמתנו שהכרטיס שלה בוטל (בלי שקיבלנו כל תמורה על בך!) ונמכר למישהו אחר! כשהתקשרנו לסוכנת היא טענה שחברתי אמרה לה שהיא לא טסה והסכימה לביטול הכרטיס! כמובן שאין לה שום אישור רשמי על כך.בסוף, נאלצתי לטוס לבד לאחד הטיולים העצובים בחיי...האם אני יכול לתבוע את חברת הנסיעות על כך שביטלו את הכרטיס ללא אישור מצדנו/עוגמת נפש/הוצאות בתי מלון וכד'? האם הנושא עדיין שייך לקטגוריה של תביעות קטנות או שאני יכול לפנות לעו''ד שיטפל בנושא?תודה מראש,דניאל

    • ביטל כרטיס
      עו"ד ש. בייזר | 11/01/2011 14:19

      שלום דניאל, אתה בהחלט יכול להגיש תביעה כנגד סוכן הנסיעות. תביעה שכזו ניתן להגיש בבית משפט לתביעות קטנות וגם בבית משפט שלום. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

      • תגובת מנהלת הסניף
        דניאל | 18/01/2011 12:18

        אתמול דיברתי עם מנהלת הסניף, שהודיעה לי שהם אף פעם לא מבקשים את חתימת הלקוח בעת ביטול הכרטיס. האם זה חוקי ו"יתפוס" בבית המשפט? ועוד שאלה - במידה ובית המשפט יכריע נגדי, האם כתגובת תגמול, הם יכולים לתבוע אותי על משהו כגון הוצאת דיבה או משהו דומה? לפחות זה ה"איום" שלהם... תודה