ביטול עסקת יד שניה

  • עסקת מכירת מוצר יד שנייה
    אלכס | 08/01/2011 12:10

    שלום לכולם,קניתי טלפון סלולרי טוקמן וכרטיס סים שטעון בסכום מסויים של כסף. הדבר היה אמור להימסר כמתנה אבל בסופו של דבר נשארתי תקוע עם המוצר ולכן הצעתי אותו למכירה באחד מאתרים שמוכרים וקונים מוצרי יד שנייה כמוצר יד שנייה (בהוזלה של 200 שקל מהמכיר המקורי).לאחר כחודשיים זוג צעיר ונחמד התעניין במכשיר ובכרטיס וקנו ממני בידיעה שהכרטיס טעון בסכום מסויים של כסף (את הסכום אני פירסמתי גם בגוף מודעת המכירה).לאחר התמקחות קלה הסכמתי להוזיל בעוד 100 שקל (ז"א 300 שקל הוזלה ממכיר הקנייה שאני קניתי ולהזכיר שלא היה שום שימוש הן בסלולר והן בכרטיס סים שהיה באריזה מקורית).קבלות על קניית המכשיר וכרטיס הסים נתנו לקונה ובהם מצויינים המיספרים הסידוריים של המכשיר והכרטיס וכן סכום הקנייה כך שלא יחשבו שזה מוצר גנוב וגם לאחר התייעצות עם הדוכן שממנו קניתי את המכשיר הקבלות גם מהוות הוכחה במקרה של ניצול אחריות.לאחר כשעה הזוג הנחמד התקשרו אליי ואמרו לי שבכרטיס יש 0 שקלים (זאת אומרת שהוא לא טעון).גם הזוג וגם אני רוצים קודם כל לברר את פשר העניין עם החברה שמכרה לי את המכשיר והכרטיס (רשת דינמיקה) כדי קודם כל לברר מה קרה פה.במקרה הכי גרוע והיה והזוג רוצה לבטל את העיסקה האם אני מחוייב לקבל חזרה את המכשיר והכרטיס (להזכיר שהכרטיס "נשבר" מהכרטיסון המקורי שלו על מינת להכניסו למכשיר הסלולר) ולהחזיר להם את הכסף?

    • ביטול עסקת יד שניה
      עו"ד א. מירוז | 08/01/2011 23:46

      קשה להבין מה בדיוק קרה. יכול להיות שהיתרה התאפסה כתוצאה משימוש בטלפון של הצד השני. כך או אחרת,הצד השני זכאי לדרוש את ביטול העסקה, אם היתה אי התאמה בין מה שהבטחת לו לבין מה שנתת לו בפועל.