הוצאת חשבונית

  • אי שחרור קבלה ואחריות
    מרינה גורדון | 04/01/2011 19:22

    שלום רב, בתאריך ה25 בנובמבר התבצעה בדירתי התקנת דוד חשמל. בסיום העבודה נאמר לי ע"י המתקין כי אין ביחולטו לספק לי קבלה במקום אלא שהחברה תשלח את הקבלה בצירוף האחריות בדואר תוך 10 ימים. החתמתי על כך את המתקין ועל קבלת הכסף. כעבור שבועיים יצרתי קשר עם בעל החברה שאמר כי הקבלה נשלחה. ומזה חודש אני באין ספור שיחות ותחינות חוזרות ונישנות לקבל את הנ"ל. כל שיחה מסתיימת בהבטחה כוזבת ("אני מביא את זה היום","אני שולח את זה בערב", "אני אדבר איתך מחר", "אני אסגור את הנושא בתחילת השבוע הבא" וכיו"ב). מן הראוי לציין כי אני סטודנטית ששוכרת דירה בת"א וע"מ לקבל את ההחזר הכספי ע"ס 1100 ש"ח עלי לספק את הקבלה המקורית על ביצוע העבודה לבעל הדירה. איפה עומד החוק בנושא?האם אפשר לפעול נגד בעל החברה באופן משפטי? אודה ליעוצכם.

    • הוצאת חשבונית
      עו"ד ש. בייזר | 04/01/2011 23:00

      ערב טוב מרינה, החובה למסור חשבונית נובעת מחוק מס ערך מוסף והוראות מס הכנסה. הפרתה מהווה עבירה פלילית. תזכירי את זה למתקין. תסבירי לו גם שאם לא תקבלי ממנו חשבונית חס לא תוכלי לקבל כסף חזרה מבעל הבית ולא תהיה לך ברירה אלא לתבוע אותו על הנזק שנגרם לך.