רציתי להוסיף

  • רמאות באינטרנט
    בר | 04/01/2011 00:37

    שלום לי יש את הבעייה הבאהאני חברה באתר החלפות אלבו-אנשים מחליפים חפצים אחד עם השני ,שלחתי למי שהיא משם מגפיים בדואר רשום והיא הייתה אמורה לשלוח לי בחזרה חבילה ,החבילה כמובן לא הגיעה..מתברר שאותה בחורה רימתה הרבה אנשים באתר ,היא הבטיחה שתשלח אבל אף אחת לא קיבלה את החבילה ,היא נמחקה מהאתר .אחריי שהבטיחה ששלחה לכולן החזירו אותה לאתר ואז הספיקה לרמות עוד אנשים ..ושוב נמחקה .אני רוצה לתבוע אותה על המגפיים והעלות המשלוח 167.1 ש"ח ביחד,יכול להיות שעוד אנשים יצטרפו אליי ,מה בדיוק צריך לעשות ? כמה כסף זה עולה ? מה התהליך ? מי משלם את הוצאות המשפט ? תודה רבה :)

    • רציתי להוסיף
      בר | 04/01/2011 00:50

      כמובן ברצוני להוסיף שדיברו איתה בפייסבוק ובטלפוןכול הזמן מבטיחה וכלום לא קורה ,לאחרונה החלה לתקוף גם מילולית חלק מהאנשים שפנו אליה,מדובר בסיפור שהחל לפניי אוקטובר .

      • אני לא יודעת אם זה שווה לך
        עדי | 04/01/2011 12:23

        הבעיה בדברים האלו היא ההוכחה. יש לך הוכחה שהיא קיבלה את המגפיים? או שזו באמת זו שדיברת איתה בטלפון ולא מדובר בחבורת אנשים שעושים את זה? אני לא מבינה בזה כל כך אבל אני חושבת שזו תביעה מסובכת. זה לא שיש לך מסמכים שעברו אישור וחתימת נוטריון נגיד שאז בית המשפט יכול לתת מענה לתביעה. כאן את חייבת להוכיח כל דבר ודבר בהוכחות חותכות. וגם לשכור עו"ד שייצג אותך, זה עלויות גדולות בשביל כזו תביעה לדעתי. את למדת את הלקח של קניות בהחלפות. טוב שכתבת והזהא אחרים.

        • יש לי הוכחות
          בר | 04/01/2011 12:29

          שלחתי לה בדואר רשום -יש לי הוכחה שהיא קיבלה ,יש לי מייל ממנה שמודיע לי שהיא קיבלה ותשלח בקרוב ,ויש עוד עשרה אנשים כרגע שרומו על ידה ,יש לי את כול המיילים מתועדים ,כולל כול התשובות שלה ,ההחלפה ושאר המיילים של הבנות שרומו על ידה . אני עכשיו מנסה לארגן את כולן ,אבל מבחינה משפטית מה ואיך אני עושה את זה.הוצאות בעיקר זה מה שמעניין אנשים ? איך אני פועלת ואישית אני חושבת שזה כן שווה לי אם נוותר לכול רמאי ,המדינה שלנו תמשיך להיראות ככה ..צריך לשים גבול גם אם זה שקל וגם אם זה יותר.

          • רמאות האינטרנט
            עו"ד ש. בייזר | 04/01/2011 14:10

            בר שלום. לא מדובר בתביעה מסובכת. באפשרותך להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, אם כי מדובר בתביעה בסכום נמוך ביותר ועולה שאלת הכדאיות (הדבר גוזל זמן והתעסקות). כמובן, אם יצטרפו תובעים נוספים - ייתכן ויהיה שווה להגיש תביעה. יש להגיש תביעה קטנה ובה פירוט של ההשתלשלות, כמובן לא לשכוח להסביר את העיקרון של האתר ומדוע היא היתה חייבת לשלוח לכם בחזרה פריט אחר (זהו בעצם המקור אשר יותר את ההתחייבות שלה כלפייך). בהצלחה.

            • דבר ראשון תודה רבה ,דבר שני אפשר הנחייה ?
              בר | 04/01/2011 14:13

              אתה יכול להנחות אותי ,אם מי לדבר ? לגבי כסף כמה עולה דבר כזה ? ושימצאו אותה אשמה האם ניתן לדרוש שהוצאות המשפט יהיו אליה ?

              • רמאות באינטרנט
                עו"ד ש. בייזר | 04/01/2011 14:33

                הגשת תביעה קטנה עולה אחוז אחד מסכום התביעה ולא פחות מ-50 ש"ח. ניתן לבקש לחייב את הנתבעת בחזר ההוצאות שלכם - אגרה ושכ"ט עו"ד אם התייעצתם עם עו"ד. לייעוץ נוסף אני ממליץ לך לפנות לייעוץ האישי באתר. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום