אספקת מוצר שונה מזה שנרכש

  • ביטול עסקת רכישת רהיט
    סיון | 03/01/2011 19:08

    האם ניתן לבטל רכישה ולקבל החזר כספי על מוצר שנקנה לפני כניסת התקנות החדשות אך סופק לאחר כניסת התקנות? רק בעת האספקה התברר שלא סופק לי המוצר שהזמנתי - לפני כן לא יכולתי לדעת שתהיה בעיה עם המוצר (מדובר ברהיט סטנדרטי במידות סטנדרטיות שהוזמן בחנות לפי דגם וצבע בד ויוצר לאחר ההזמנה). שאלה נוספת - האם דין מובילים כדין טכנאים? קבעתי פעמיים עם מובילים מטעם החנות שיקחו את הרהיטים מביתי ביום וטווח שעות מסויימים - לא הופיעו כלל ולא הודיעו (סיפקו תירוץ כלשהו בשיחת טלפון יום למחרת).

    • אספקת מוצר שונה מזה שנרכש
      עו"ד א. אהרונוב | 04/01/2011 18:27

      ערב טוב סיון, א. באם סופק לך מוצר שונה מזה שהזמנת את רשאית לדרוש את החלפתו, במנותק מהתקנות החדשות (שחלות רק על עסקאות שבוצעו מיום כניסתן התקנות לתוקף). ב. מבחינת ה'חוק היבש' ספק אם חוק הטכנאים חל במקרה הזה, אם כי אין להוציא מכלל אפשרות שהיה והעניין יגיע לביהמ"ש הוא ימצא מקום לפסוק פיצוי. בכל מקרה, אם נגרם לך נזק מוכח כתוצאה מאי הגעתם (= הפסד ימי עבודה) ניתן לתבוע אותו ללא תלות ב'חוק הטכנאים').