תביעה לאחר 4 שנים וכמה נתונים טכניים.

  • שיפוצניק קיבל כספו והפסיק העבודה
    ישראל זר | 03/01/2011 00:37

    סוכם על התקנת דלת פלדת של רב בריח והתקנה ע"י מתקין מיקצועי.בפועל הסתבר שהדלת של חברה אחרת ושהוא התקין בעצמו והברגים היו מחוץ לבית כך שניתן לפרוץ בקלות. במקלחת דלת ומשקוף והרחבת הדלת.אמר כי הוא חותך ישר אך חתך עקום וטען שהזמין מסגרות לכיסוי החיתוכים אך משקיבל כספו לא חזר. שירותים סוכם על דלת מילוי 60%-בפועל הסתבר שהתקין דלת קרטון. דרשתי ממנו קבלות ואחריות הן בעל פה והן בכתב בדואר רשום ולפני כ 10 חודש שלחתי 20 ש"ח כדי שישלח בדואר רשום אך התעלם. תאריך ההתקנה היה בחודש יוני 2007.מכתב אחרון ששלחתי היה ב פברואר 2010.הסתבר שלא ניתן לתקן את החיתוכים כי התקין משקופים צרים במקלחת ובשירותים. על כמה ניתן לתבוע בנוסף לעניין עוגמת הנפש ? והאם ניתן לתבוע גם על ביטול עיסקה לאחר 4 שנים? בתודה מראש,ישראל

    • תביעה לאחר 4 שנים וכמה נתונים טכניים.
      שרון אריק דרורי | 03/01/2011 08:07

      אינני מבין משפטית אבל צריך לראות אם יש עניין של שיהויי בגין התקופה שעברה, אחרי הכל, איפה היית 4 שנים ? למי חיכית ? לעניין הברגים במשקוף של דלת הכניסה, מדובר במשקוף הלבשה ולא ניתן לפרק אותו מבחוץ גם אם הוציאו את הברגים, כך שטענה זו איננה נכונה. לעניין חיתוך המשקופים, צריך להביא בעל מקצוע שיבדוק האם הייתה לאותו מתקין אפשרות לא לחתוך את החלקים שהביא. ייתכן מאד והיו לו מכשלות שקשורות למבנה הבית עצמו ולא למוצרים שהביא. תמיד יהיה ניתן לטעון שהיה עליו להודיע מה הוא מביא, מאידך, הוא עשה הכל כדי להתאים את המוצר למצב הקיים וייתכן מאד שכתוצאה מכך הוא מזער לך נזקים אחרים. לעניין דלתות הפנים, ייתכן והדלתות אכן מלאות בקרטון 60%, מה אז ? הריי לא ראיתי בדבריך הגדרה לאיזה סוג מילוי יש בדלת, לכן גם קרטון טוב והוא יכול להיות 60%. כאשר אנשים רוכשים דלתות מאנשים שאינם משווקים מורשים של היצרנים, אלו התוצאות. זה עצר מעולם, וזה לא יפסיק לעולם. כאשר אתה רוכש מוצר ממשווק מורשה המוצהר ע"י היצרן לא תהיינה לך בעיות שלא יתייחסו אליהן ואין מצב שלא יטפלו בהן. לא מיותר לציין שתהיה מוגן גם אם לא קיבלת תעודת אחריות. תבדוק את ההערות שנתתי ופנה ליעוץ משפטי מקצועי. אל תמהר להוציא כסף על תביעה. בהצלחה, שרון אריק דרורי שריונית חסם

      • התיישנות תביעה
        עו"ד א. אהרונוב | 03/01/2011 13:59

        ישראל שלום, התביעה לא התיישנה. על מנת להצליח בתביעה כזו יש צורך, לטעמי, להצטייד בחוות דעת של מומחה שיעיד על הפער בין מה שהובטח לך לבין מה שקיבלת בפועל (ואני מניח שיש בידך ראיות בכתב לגבי מה שסוכם ביניכם מלכתחילה). העובדה שלא בדקת מראש שמדובר במשווק מורשה עלולה לפגוע בתביעתך. מומלץ להסתייע בעניין בעו"ד.