כיצד פונים ועל מה לתבוע

  • פיצויים לדוגמא
    אוהד | 31/12/2010 18:54

    שלוםביקשתי להפסיק שירות של מכשיר סלולרי מחברת פלאפון בכל אמצעי אפשרי מלבד מייל, כולל הגעה פיסית למרכז השירות.שמרתי תיעוד של כל הפניות כולל ההגעה למרכז עצמו.במרכז השירות ביקשו שאחתום על טופס בקשה לניתוק וסירבתי מאחר ולא מצא חן בעיני תוכנו וכבר שיקרו לי שם בעבר, הצעתי אלטרנטיבות אחרות לרבות הגשת מסמך חתום על ידי אך כולן נענו בשלילה.מאחר וכל הנושא מתועד אני מעוניין לפנות בבקשה לפיצויים לדוגמא. כמוכן הבנתי שצריך להציג כראיה גם פנייה במייל. האם כך ?מעבר לזאת ברשותי שני קווים ולאחרונה ביקשתי לבטל גם את השני ותחושתי שגם דרישה זו גורלה התעלמות.לפי לשון החוק אני יכול לתבוע גם עד 50 אלף שקלים באם בוצעה  עבירה חוזרת.מאחר והכל מתועד ואינני רואה כיצד פלאפון תוכל להגן על עצמה כראוי וכמוכן תתקשה לטעון לטעות בתום לב כי אני לדעתי מציג דפוס התנהגות.האם כדאי לי לתבוע את מלוא הסכום האפשרי 31900 בתקווה שהשופט יראה לנגד עינייו את טובת הכלל ? או שמנסיונך זה עלול רק ל"עצבן" ולפגוע ולהציג אותי כטורדני ?חשבתי לצרף לתביעה פסק דין קודם וקצר בן 8 עמודים של השופט אברהם טננבויים בעניין זה, בו הוא מדבר על "שיטת המצליח" של חברות הסלולר, חשיבות ההתראה של האזרח ועל כך שלחוק צריך שיניים כדי ש"יתפוס", מה דעתכם, לצרף ?תודה לעונים

    • כיצד פונים ועל מה לתבוע
      עו"ד א. מירוז | 01/01/2011 18:45

      ראשית, אין חובה לפנות במייל, אך מולץ מאוד לפנות בדואר רשום (בעצמך או באמצעות עו"ד) לציין את פניותיך בעברואת התייחסותם/אי התייחסותם, ומה אתה דורש. מקום בו נקבע בחוק פיצוי ללא הוכחת נזק, אתה רשאי לתבוע אותו, ואתה גם יכול להקטין את הסכום לסמכותו המקסימלית של ביהמ"ש לת"ק, או להגיש את התביעה בשלום (יש גם סדר דין מהיר עד 50 א' ש"ח). אין חובה לצרף צילום של פס"ד, אך אפשר. רצוי גם בגוף התביעה לצטט את הפקסה הרלבנטית, הגם שבת"ק, אין מצפים מהצדדים לעשות זאת.

      • סדר דין מהיר
        אוהד | 01/01/2011 23:51

        תודה,תוכל להסביר מעט על סדר דין מהיר ?האם צריך עבורו עו"ד ? במה הוא שונה מת"ק?

        • סדר דין מהיר
          עו"ד א. מירוז | 02/01/2011 00:04

          מדובר בהליך שהיא כאילו בין ת"ק לתביעה רגילה. הוא מתנהל בבימ"ש השלום באופן בו ההליכים המקדימים וסדרי הבאת הראיות הם מזורזים לעומת תביעה רגילה, אבל עדיין ארוכים מאלו שבת"ק. לעניין ייצוג, בניגוד לת"ק שאין בו ייצוג (למעט חריגים), בסדר דין מהיר, ניתן ורצוי מאוד להיות מיוצג ע"י עו"ד, אם כי אין חובה כזו, כפי שגם אין בתביעה רגילה. פרטים נוספים בתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984,' 214א- 214טז.

          • זה נראה כאילו שהמחוקק
            אוהד | 02/01/2011 10:39

            שכח שבת"ק יש הגבלת בסכום בקובעו כי ניתן לתבוע עד 50 א"ש. כי החוק מטרתו לדרבן הגשת תביעות.אני אפנה לת"ק, תודה רבה לך על העזרה א. מירוז , יישר כח על תרומתך

            • הגשת תביעה בת"ק
              עו"ד א. מירוז | 03/01/2011 01:00

              על אף שאין אפשרות לייצוג בת"ק, בתביעה מסוג זה, אני ממליץ בחום שתקבל ייעוץ וסיוע מעו"ד בעניין ניסוח כתב התביעה, והכנה לדיון. בהצלחה.