הפרת חוזה שכירות

  • שבירת חוזה שכירות
    ברוך הירש | 27/12/2010 09:37

    היי שמי ברוך, אני משכיר דירה ביישוב קטן. כאשר השכרתי את הדירה היה זה באוגוסט (חודשי הקיץ החמים) ונאמר לי על ידי בעל הבית, שבחורף, הדירה אטומה ומבודדת מאוד. כעת בחודשי החורף, אני מוצא את עצמי קופא, גם כאשר המזגן דלוק וישן תחת שלוש שכבות של פוך. בנוסף, אינני מוצא את הדירה ככשירה למגורי חורף, כאשר החלונות אינם נסגרים היטב ואינם אטומים מספיק, והקיר לא באמת מבודד את הקור. כאשר הצבתי את טענותיי מול בעל הדירה, זה אמר לי שאני מגזים בדרישותיי, מתנהל בחזירות וטען כי אין שום בעיה שאשבור חוזה... וכך החלטתי לעשות ולשבור חוזה. בחוזה רשום שעליי למצוא דיירים חלופיים או לחילופין לשלם את מלוא שכ"ד עד תום החוזה. כבר מצאתי דירה חלופית לעצמי, אך לא מצאתי דיירים שייכנסו לדירה. התקופה לא מספיק טובה פה באזור לדירה, והדירה יקרה מדי לאיכותה... התרעתי לבעל הדירה שאני עוזב בפברואר הקרוב והוא ציין והזכיר שעליי למצוא דיירים חלופיים. אני אכן מחפש דיירים בקדחתנות, אך בנתיים לשווא.... תהיתי, האם אוכל לשבור את החוזה מבלי למלא את התנאי של מציאת הדיירים והאם תהיה לבעל הדירה את העילה לקחת אותי למשפט על כך? הרי בחוזה מובטחים לי תנאים מחייה סבירים (ובגלל שחתמתי בקיץ, לא ידעתי את כוחו של החורף על הדירה) - כך שגם בעל הדירה, לא ממש עומד בחוזה הכתוב.... עליי לציין דבר נוסף, אני משלם לו חודש בחודשו ואין לי שום שטר חוב או מקדמה כלשהי ששילמתי. אשמח לתשובה, בברכה, ברוך הירש.

    • הפרת חוזה שכירות
      עו"ד א. אהרונוב | 27/12/2010 18:38

      ערב טוב ברוך, יש לעיין בהסכם השכירות על-מנת לתת תשובה יותר מדוייקת. ככלל, ככל שההסכם לא מאפשר לך לעזוב את המושכר במהלך השכירות, הרי שעזיבתו שלא בהסכמה היא הפרה של החוזה ואתה עלול להתחייב בגינה בתשלום פיצויי (בנוסף לשכר הדירה). אמנם, אם אכן לא ניתן להתגורר במושכר בחודשי החורף, הדבר מצדיק את התנהלותך ואולם עליך לקחת בחשבון שהדבר ייקבע ע"י בימ"ש על-בסיס טענות הצדדים והעובדה שבעיניך תנאי המחיה במקום אינם סבירים אינה מבטיחה שאף ביהמ"ש יתרשם שכך הוא.

      • המשך שאלות
        ברוך הירש | 27/12/2010 19:29

        תודה רבה על התגובה הזריזה. במידה ובעל הדירה תובע אותי, מהי העילה שלו לתביעה אם לא סוכם בחוזה שום "פיצוי", במידה ואכן אשבור את החוזה? מהם אחוזי הסיכון שלי בתביעה שכזו?? האם לא מיותר בשבילו לתבוע אותי? (אני עוזב את החוזה חצי שנה קודם) מה הוא יכול לתבוע במשפט? סליחה על התקפת השאלות, אבל אני מעוניין לאמוד את סיכוני... תודות רבות! ברוך הירש.

        • יצא לי לא טוב... הנה נסיון נוסף
          ברוך הירש | 27/12/2010 20:08

          תודה רבה על התשובה הזריזה, אבל במידה ובעל הדירה תובע אותי, מהי העילה שלו לתביעה אם לא סוכם בחוזה שום "פיצוי", במידה ואכן אשבור את החוזה? מהם אחוזי הסיכון שלי בתביעה שכזו?? האם לא מיותר בשבילו לתבוע אותי? (אני עוזב את החוזה חצי שנה קודם) מה הוא יכול לתבוע במשפט?סליחה על התקפת השאלות, אבל אני מעוניין לאמוד את סיכוני...ברוך הירש

          • הפרת חוזה
            עו"ד א. אהרונוב | 27/12/2010 20:29

            ערב טוב ברוך, הפרת חוזה מאפשרת לצד הניזוק לתבוע ממך לשלם דמי שכירות מלאים כפי שהתחייבת בחוזה, ובנוסף, פיצוי כספי (שאינו תלוי במה שסוכם בחוזה אלא הוא סעד שניתן לדרוש בכל מקרה של הפרת חוזה, ואף לכך מוסיפים לרוב הוצאות משפט). כאמור, אין הכרח שביהמ"ש יקבע שהפרת את החוזה ואף אם יקבע כך, אין הכרח שתידרש לשלם את כל הנ"ל. מכל מקום, עליך להיות מודע לסיכון.