טעות במדידה

  • סוכך קטן ממידות המרפסת
    מושק | 27/12/2010 04:32

    ביולי האחרון הותקנה מרקיזה במרפסת ביתי. הגיע נציג חברה שעשה רושם טוב, לקח מידות, לקח כסף ואחרי כשלושה שבועות הותקנה המרקיזה. עם הגשם הראשון החלו נזילות הנגרמות מכך ששפת המרקיזה פשוט עולה על מעקה המרפסת - כלומר המרקיזה קטנה מידי. בדקתי אצל השכנים האחרים בבניין ואכן המרקיזה שבמרפסת ביתי קטנה מידי יחסית למרפסת. פניתי לחברה בבקשה לתקן את התקלה ושם אמר לי הנציג כי האשמה היא שלי וכי התקלה הינה בגללי משום שחתמתי על המידות של המרקיזה שהוא בעצמו מדד. הסברתי לו שמעולם לא הייתה לי מרקיזה ואין לי שמץ של מושג איך מודדים מרקיזה ושאת המידות הוא לקח. תשובתו הייתה - "אתה אשם וזאת בעיה שלך ומצידי תתבע בבית משפט". ביקשתי לשוחח עם המנהל שלו אולם למרות פניות חוזרות ונשנות, כולל פניה בכתב - פשוט אין עם מי לדבר. האם יש עילה לתביעה. משפטית נגד החברה או שיש צורך בפניה לרשות להגנת הצרכן לפני תביעה משפטית? כמו כן - איך מבצעים תביעה משפטית בכלל? תודה

    • טעות במדידה
      עו"ד א. אהרונוב | 27/12/2010 18:29

      ערב טוב מושק, בנסיבות שתיארת אני סבור שיש בסיס לתביעה, ויתכן שעצם הגשתה תגרום לספק להתרצות ולספק לך את מבוקשך. תוכל לקרוא על הליך התביעה הקטנה באתר התביעות הקטנות www.smallclaims.co.il. כמו כן ניתן להסתייע בעו"ד בהגשת התביעה.