תשובות

  • תביעה ע"י חברת סלולר
    שיר | 23/12/2010 10:40

    שלום רב, הצטבר לי ולבעלי חוב בחברת פלאפון, שילמתי את החוב, אך הם אמרו שעליי לעדכן הוראת קבע חדשה, נאמר לי שזה עדיין לא עבר לטיפול של עו"ד והם לא אמרו לי מתי זה אמור לעבור, תוך כמה זמן אני חייבת לעדכן וכו'. הייתה לי בעיה בחשבון הבנק וכרגע הם לא מסכימים לעדכן לי הוראת קבע. אתמול פתאום (ללא התראה) נשלחה אליי הודעה לפלאפון כי: "אלו הימים האחרונים לסיום מבצע הנחות הענק של פלאפון" ושעליי ליצור קשר עם עו"ד!!! התקשרתי לעו"ד והפקידה שלו אמרה שהתיק הגיע אליהם ולכן עליי לשלם להם שכ"ט בסכום של 800 ומשהו ובנוסף עליי לשלם את הסכום של השדרוגים ודמי יציאה על סך 3,500 ש"ח. בסה"כ חוב ענקי של יותר מ- 10,000 ש"ח. א. מדוע עליי לשלם שכ"ט כאשר העו"ד לא עשה אפילו כלום????? רק הגיע אליו התיק ועל זה אני צריכה לשלם 800 ש"ח זה לא נשמע לי סביר בכלל. ב. שילמתי את כל החוב אליהם, הדבר היחידי שלא עשיתי זה לעדכן הוראת קבע בחשבון וזה לא שהגיע זמן לחיוב, הם דורשים זאת באמצע החודש ולא התריאו בפניי כי הדבר יעבור לטיפול משפטי תוך כמה ימים. ג. אמרתי להם שאני רוצה להגיע איתם לביהמ"ש ולכן ביקשתי שיתבעו אותי. השאלה הכי קריטית מבחינתי, היא האם במידה והחברה תתבע אותי, האם זה יהיה בבימ"ש לתביעות קטנות (כי הסכום אינו עובר 30,000 ש"ח). מצד שני לעו"ד אסור לייצג בבימ"ש לתביעות קטנות ובנוסף זו חברה. והאם צעד זה נכון מבחינתי? אתם חושבים שיש לי סיכוי במידה ונגיע לבימ"ש? כיוון שהסכום שנדרש אינו פרופורציונאלי ובנוסף הם לא באים לקראתי, הם דורשים שאשלם את הכול במיידי ואחבר את הקו, שאם לא אצטרך לשלם עמלת יציאה? אשמח לתשובה מפורטת ככל שניתן. תודה רבה, ויום טוב!

    • תשובות
      עו"ד א. מירוז | 23/12/2010 23:56

      ראשית, תאגידים אינם יכולים לתבוע בת"ק. הם כן יכולים להגיש בקשה לביצוע תביעה בהוצאה לפועל. זה צעד שנראה מאוד מבהיל. אבל, ראשית, הם חייבים לתת התראה, ואם תשיב להם בדואר רשום, הם חיייבם לצרף התשובה. בכל מקרה, תוכל להתנגד בהוצלפ (בצירוף תצהיר) וןהבקשה תעבור לדיון בשלום. הקושי העיקרי הוא שקשה לבצע פעולות כאלה ללא עזרת עו"ד. בהתאם לסכום המחלוקת הנכנונות שלהם להתפשר, תחליט אם כדאי לך להיעזר בעו"ד.

    • לא מפתיע
      איתן אלעד | 24/12/2010 14:10

      זה בכלל לא מפתיע ההתנהלות שלהם - אנחנו לא מעניינים אותם רק הכסף. חבל שחברות עסקיות היום חושבות רק על הטווח הקצר - עוד רווחים ושוכחות שהן צוברות טינה של הלקוחות, עוד דרכים שלהם תוכל לראות כאן - פלאפון