תיאוריה ופרקטיקה

  • אספקה מאוחרת
    שרון | 16/12/2010 11:38

    שלום! רכשתי קרמיקה ביום שלישי והבטיחו לי שהאספקה תהיה ביום ראשון לכל המאוחר ויכול להיות שזה כבר ביום חמישי יגיע אבל הכי מאוחר יהיה ביום ראשון, וזה היה התנאי שרכשתי מאותו מקום את הריצוף. ואחרי הבטחות חוזרות ונשנות סגרתי עיסקה שהריצוף יהיה אצלי ביום ראשון לכל המאוחר. היום התקשרו אליי לקבוע מועד אספקה והודיעו לי שרק ביום שני יהיה ניתן לספק לי את הסחורה. מאחר ורכשתי את זה על תנאי שזה יגיע ביום ראשון, למרות שלא סיכמנו את זה בכתב רק בעל פה, הודיעו לי שרק ביום שני זה יגיע בסביבות השעה 11-12. ואני קבעתי עם הפועלים כבר ליום שני בשבע בבוקר. אם אני אחליט לבטל את העיסקה האם אני אוכל לקבל את כל כספי חזרה? שילמתי להם במזומן, חצי בשטרות חצי בציק אבל הכל מזומן. ואם הם צריכים להחזיר לי הכסף האם כשאני באה לבטל הם צריכים לתת לי ישיר את הכסף או שיש להם אופציה לדחות לי את ההחזר?

    • תיאוריה ופרקטיקה
      עו"ד א. מירוז | 17/12/2010 00:20

      בתיאוריה, אם את יכולה להוכיח שאספקה ביום ראשון היתה תנאי להתקשרות, את זכאית לבטל את החוזה, לקבל את כספך בחזרה +פיצוי. פרקטית, בעיקר אם אין ביוכתלתך להוכיח תנאי זה, הרי שמדובר בהפרה לא יסודית שאינה מזכה בביטול. מה עוד שלצורך קבלת כספך, תדרשי להגיש תביעה על כל המשתמע מכך. יחד עם זאת,תוכלי לנסות להקליט אותם מודים שהם התחייבו לספק את הסחורה ביום א' ושם מודעים לכך שהם מאחרים. או אז, תוכלי גם אחרי קבלת הסחורה לתבוע אותם בגין הנזק שנגרם לך מהאיחור.

    • כדאיות תביעה
      עו"ד א. מירוז | 17/12/2010 00:28

      חשוב שיהיו לך הוכחות על הליקוי,כולל הודאה שלהם ביחת טלפון שתקליטי. אני ממליץ לפני הגשת תביעה להוציא מכתב התראה (עצמאי או באמצעות עו"ד). בתי משפט,ככלל, אינן מגלים נדיבות בעניין עוגמת נפש במקרים כנ"ל.