טעות

  • טעות במספר??
    דוד | 14/12/2010 15:52

    לפני כחודש וחצי הזמנתי תכשיט בעלות של 550 שקלים (שמתי 100 מקדמה). אמרו לי שהתכשיט יגיע תוך מקסימום שבועיים שלושה. התכשיט לא הגיע גם אחרי חודש המלווה בהמון טרטורים וכו'.לבסוף התקשרו אליי מהחברה ואמרו שהמוכר טעה בערכו של התכשיט והתכשיט לא עולה 550, אלא 1800. כל מה שיש לי זה קבלה של המקדמה ששילמתי עבור התכשיט בסך 100 שקלים. האם לפי חוק אני יכול לדרוש את התשלום שהוצע לי בתחילה (550) למרות שהתברר למפרע שזהו לא ערכו של התכשיט. אני רוצה דווקא את התכשיט הזה ומתעקש לקבלו במחיר שהובטח לי. האם הם חייבים לתת לי את התכשיט במחיר שהבוטח לי מלכתחילה?? מחכה לתשובה....תודה!

    • טעות
      עו"ד שי בייזר | 14/12/2010 22:30

      המחיר המחייב הוא המחיר אשר מוצג על-גבי המוצר. במידה והמחיר לא מוצג אלא נמסר בעל-פה ניתן לטעון שהמחיר אשר נמסר בעל-פה הוא המחיר המחייב. יתר על כן - לפי מה שאתה מתאר כבר נכרת בינכם הסכם לרכישת התכשיט תמורת 550 ש"ח ואפילו כבר שילמת מקדמה לפי ההסכם. כלומר קיים הסכם מחייב ויש לטעון כי על החנות לכבד את ההסכם. לפי חוק - טעות בכדאיות העסקה אינה עילה לביטול הסכם. לכן באפשרותך לדרוש את אכיפת ההסכם, ובמידת הצורך לתבוע זאת בבית משפט.

      • עוד שאלה בעניין
        דוד | 14/12/2010 22:57

        ראשית תודה על התשובה. שנית אין לי הוכחה כתובה למחיר (550) . הדברים נעשו בעפ. יכול להיות מצב שהחברה תטען בשקריות שהמחיר ההתחלתי היה 1800 ואז המילה שלי כנגד שלהם איl אני פותר את הבעיה הזו שעלולה לקרות במידה ואתבע אותם? כמו כן במידה וארצה לתבוע עליי לפנות לבית דין לתביעות קטנות? איך אעשה זאת?

        • טעות
          עו"ד שי בייזר | 14/12/2010 23:02

          תנסה להשיג ראיות לגירסתך. מה הכוונה - תערוך איתם שיחת טלפון ותקליט אותה (זה חוקי). בשיחה תנסה להוציא מהם הודאה לגבי מה שקרה, קרי לגבי כך שנמסר לך מחיר נמוך. בהקלטה ניתן לעשות שימוש כראייה בבית משפט. לגבי הגשת תביעה קטנה - ראה הסבר באתר הרשות השופטת.

          • עוד באותו עניין
            דוד | 15/12/2010 16:22

            קראתי בקישור שנתת לי ואחרי שיחה עם החברה שסירבה לבקשתי החלטתי להגיש תביעה. שאלתי היא האם תוכל להוסיף לי דברים והמלצות לגבי הגשת תביעה? זו תביעה ראשונה כך שאשמח לטיפים וייעוץ ממך בנוסף לכתוב בקישור. תודה דוד

            • אכיפת הסכם
              עו"ד שי בייזר | 15/12/2010 16:33

              דוד שלום אני מבקש לתקן אי הבנה ממקודם. לפי החוק לא ניתן לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות אכיפה של הסכם. סמכות בית משפט לתביעות קטנות היא לתביעות כספיות (עד התקרה) ותביעות של ביטול החלפה או תיקון של עסקה/מוצר. לכן עלייך לפנות לבית משפט רגיל. במקרה כזה הייתי ממליץ להתייעץ עם עו"ד. כמובן, באפשרותך לפנות למועצה הישראלית לצרכנות.

              • הדגשה
                דוד | 26/12/2010 17:46

                לפי מה שכתוב בקישור שהפנת אותי אליו : "בית המשפט לתביעות קטנות נועד להקל על האזרח ולאפשר בירור,בדרך פשוטה וקצרה של תביעות כספיות שהגיש יחיד) לא חברה ולא תאגיד), לגבי סכומים נמוכים יחסית, וכן של סכסוכים על רקע של צרכנות ומתן שירותים כשנושא הסכסוך הוא בשווי שאינו עולה על 30,000 ש"ח סכום זה משתנה מעת לעת ע"פ עלויות המדד." אם כך זה לא כולל גם אכיפת הסכם?? אני פשוט רוצה להיות בטוח שאפשר לתבוע רק בבית משפט השלום ולא בבית דין לתביעות קטנות, משום שאני מעדיף לא לקחת עו"ד ולתבוע בבית משפט לתביעות קטנות... אשמח לתשובה וודאית לגבי הנושא. תודה

                • סמכות בית משפט לתביעות קטנות
                  עו"ד שי בייזר | 27/12/2010 01:14

                  דוד שלום, לצערי לא אוכל לתת לך תשובה וודאית לשאלתך. כפי שכתבתי לך, הסמכות של בית משפט לתביעות קטנות היא לתביעות כספיות (עד התקרה) ותביעות של ביטול החלפה או תיקון של עסקה/מוצר. לפיכך, אם הנתבע מעלה טענה של העדר סמכות על בית המשפט למחוק את התביעה או להעבירה לבית משפט מוסמך. בית המשפט יכול אף להעלות את עניין הסמכות מיוזמתו. עם זאת, קיים סיכוי תיאורטי שהטענה לא תועלה על ידי הנתבע ולא על ידי בית משפט ובית משפט יאפשר לך לנהל את התביעה. הסיכוי לכך, להערכתי אינו גבוה. אם אתה רוצה להיות בטוח בדרכך תפנה לבית משפט אזרחי. תהיה לך בעייה אחרת להתמודד איתה - ניהול תביעה נמשך זמן רב (גם תביעה קטנה). ייתכן שבסיומה של התביעה לא ידי בחנות תכשיט רלבנטי על מנת למכור לך (בהנחה שתזכה בתביעה). במקרים כאלו נהוג לבקש צו מניעה זמני אשר יחייב את החנות לשריין לך תכשיט שכזה עד סיון התביעה.