סכום תביעה

  • מטבחי טופז
    עדי | 13/12/2010 21:26

    נכנסו לבית שקנינו ושפצנו והזמנו מטבחי טופז. הבטיחו לנו את קבלת המטבח בין ה 28.10 ל 4.11, מספר ימים לפני ה 4.11 הודיעו לנו שנקבל את המטבח בחודש איחור, מכיוון שהיתה בעיה עם הנגריה שעבדו איתה. מכיוון שאני עם ילד קטן ולא הייתי מוכנה להיות בלי מטבח (נכנסו לבית שקנינו ב 29.10 ופירקנו את המטבח מכיוון שהבטיחו לנו שהמטבח יגיע עד ה 4.11) נפגשתי עם מנכל החברה שהבטיח שמקסימום המטבח יגיע ב 12.11 בסופו של דבר אחרי שכל 4 ימים דחו לנו את הגעת המטבח הוא הגיע ב 6.12 (חודש+ איחור). בנוסף לכך צבע המטבח לא תואם את צבע המטבח שביקשנו, עשו במטבח שני צבעים, הקלפה במטבח עם צירים דפוקים, עשו טעות בחישוב המטבח ובגלל זה דלת אינה יכולה להפתח עד הסוף ולכן לא ניתן לשלוף את המגרות. המטבח עלה 19,000 שח. רציתי לדעת על כמה אני יכולה לתבוע? חשבת על 19,000 עלות המטבח + עוגמת נפש + חודש ללא מטבח שבהם סבלנו מאוד = 25,000. האם סכום זה הגיוני?

    • סכום תביעה
      עו"ד א. אהרונוב | 14/12/2010 10:43

      עדי שלום, כיון שבסופו של דבר המטבח הותקן ואתם עושים בו שימוש, קשה להאמין שתקבלו פיצוי בעלות המטבח כולו (אא"כ דרשתם להחזיר/להחליף אותו ונעניתם בשלילה). מכל מקום, אין מגבלה על סכום התביעה רק עליכם לקחת בחשבון שלא כל מה שדורשים מקבלים ושלעתים דרישה מופרזת מדי יוצרת רושם שלילי לגביכם, בעיני ביהמ"ש.

      • תביעות קטנות
        עו"ד אנונימי. | 14/12/2010 20:49

        מה זאת אומרת אין מגבלה? המגבלה היא 30,200 ש"ח.