טיפול אלטרנטיבי שנכשל

  • הסיכוי של תביעה על טיפול אלטרנטיבי כושל
    לילי | 02/12/2010 19:21

    שלום רב!ברצוני לדעת האם ובאיזה מקרים כדאי, אם בכלל, לתבוע עסק על טיפול אלטרנטיבי שלא הועיל במאומה, אציין שאין לי הקלטה של בעל העסק והתביעה היא על כ-2,000 או 3,0000 ש"ח(אם אוסיף גם את עגמת הנפש והזמן המבוזבז) , איך בתי משפט מתייחסים לתביעות על טיפול אלטרנטיבי. ההוכחות שלי בעיקר יכולות להתבסס על כך שנכתב לי בחשבונית על מה הטיפול וכן תדפיסי אשראי על התשלום לבית העסק ההבטחות להצלחת הטיפול ניתנו בעיקרן בע"פ ולא היה חוזה מסודר, אבל לא צוין לי בדברים שאולי הטיפול לא יצליח,  וכן היא אמרה לי (כמובן בע"פ) לי שכ-ו-ל המטופלים שעשו אצלה את הטיפול הצליחו , אציין גם שמדובר בטיפול שהיא היחידה שטענה שהיא יכולה לבצעו (ללא צורך בניתוח) וניתן להוכיח בנקל ששום שינוי לא התרחש - סוג הטיפול הוא כזה שלא נראה הגיוני שיעשה בדרך אלטרנטיבית אלא קונבנציונלית בלבד (אלא אם כן אתה ממש לא רוצה לעשות את הניתוח ונואש אחרי פתרונות והבטחות שיש מצב)תודה רבה, אשמח לתשובה מפורטת, הדבר חשוב לי מאודבברכה וחג שמחלילינ.בהאם בתביעות קטנות הפס"ד הוא באותו יום או שהוא יכול להימשך יותר מזה

    • טיפול אלטרנטיבי שנכשל
      עו"ד א. מירוז | 04/12/2010 23:46

      הקושי במקרה זה הוא בהוכחה מה הובטח לך ע"י המטפל? הדבר תלוי מאוד בהתרשמות של השופט ממך ומהצד השני. לענייו טענתך האחרונה, שטיפול מסוג זה לא הגיוני שיעשה בדרך אלטטרנטיבית, היא טענה בעייתית מאוד. פס"ד ניתנים בד"כ זמן קצר אחרי הדיון.

      • שאלה על התשובה
        לילי | 05/12/2010 00:08

        למה הטענה 'שלא הגיוני שהטיפול יעשה בדרך אלטרנטיבית' הוא בעייתי, הרי כל הרעיון הוא שפניתי אליה כיוון שהיא היחידה שטענה שהיא תוכל לעשות את הטיפול, ואם לא הגיוני (מדובר ביישור עצם) שהטיפול יעשה בדרך אלטרנטיבית ובכל זאת היא טענה שהיא יכולה ובכך ניצלה את הרצון הנואש שלי להימנע מניתוח זה נראה לי מוכיח מעבר לכל ספק שמדובר בנוכלת, במיוחד אם אני צריכה הוכחות רטרואקטיביות כיוון שלא הקלטתי אותה(???) וכן הייתי רוצה לדעת מה כן אפשר להביא כהוכחה של 'מה שהובטח לי' - באתר שלה כתוב שהיא יכולה לעשות את זה, אני יכולה להראות צילומים של לפני ואחרי של העצם שלא התיישרה, ורשום בחשבונית שמדובר ביישור עצם – האם זה מספיק??? איך אני אמורה להתכונן לכזה דיון (מה הצד השני יכול לטעון - פשוט להכחיש???) אני מרגישה מרומית וקשה לי לעבור על זה אבל מצד שני לא הייתי רוצה לצאת בנזק של הוצאות ביהמ"ש אם אין לי סיכוי גבוה ('הפיזיותרפיסטית' תצטרך לבזבז יום כדי לבוא לירושלים ושעה שלה שווה כמה מאות שקלים) רק כי לא באתי מוכנה או לא חשדתי במטפלת כבר על ההתחלה   אני מצטערת על האורך ואודה לתשובה מפורטת, זה מאוד חשוב לי    תודה רבה רבה וחג שמח

        • תשובות נוספות
          עו"ד א. מירוז | 05/12/2010 00:40

          הקושי המרכזי בטיעון הזה הוא שהשאלה באיזה בעיה אפשר לטפל ברפואה אלטרנבית ובאיזה לא, היא שאלה שבתחום מקצוע הרפואה. טענות כאלה מוכחות בדרך כלל בעזרת חו"ד מומחה. בשים לב לגובה התביעה, אני בספק רב אם כדאי יהיה לך להציג חו"ד כנ"ל. יחד עם זאת, ככל שיהיו לך יותר הוכחות (כולל פרסומים באתר האינטרנט, מכתבים, הקלטות וכו'), יש יותר סיכוי שתביעתך תתקבל. אינך צריכה להוכיח שמדובר בנוכלת (טענה שעלולה לחשוף אותך לתביעת לשון הרע). די בכך שתוכיחי שהיא התרשלה בטיפול בך, או שלא קיימה את אשר הבטיחה לך. את הטענות שלה תוכלי לדעת לאחר שתקבלי את כתב ההגנה שלה (שעליה להגיש הרבה לפני הדיון). אכן, אם גרסתך ללא תתקבל, קיים סיכון של חיוב בהוצאות,. הסכום המקובל בת"ק הוא כמה מאות ש"ח. אם הנושא מאוד חשוב לך רצוי שתפני לעו"ד לצורך יעוץ פרטני, ובמידת הצורך, משלוח מכתב התראה ועזרה בניסוח כתב התביעה. בהצלחה.