הרכבת שיש

  • הרכבת שיש במטבח בדירה חדשה
    גלי | 01/12/2010 13:10

    שלום רב ! לפני כשנה וחצי קנינו דירה באחד הפרויקטים החדשים של קבוצה שיכון ובינוי. חברה "סיון ביצוע בע"מ" נבחרה כקבלן לביצוע הבניין, כמו כן באחריותה היה לבחור ספקים להתקנת מטבח, חיפוים וכלים סניטרים. מכיוון שהבית היה בתהליכי הבנייה "סיון בצוע בע"מ" נתנה לנו אפשרות להשאיר את המטבח, חיפוים וכלים סניטרים סטנדרטיים (בחירת הקבלן) או לשדרג על חשבוננו אצל ספקים שהיא בחרה לעבוד איתם. הספק להתקנת השיש נבחרה חברה "שיש שנאל". מכיוון ששיש שנבחר ע"י קבלן לא מצא חן בעינינו החלטנו לשדרג אותו וגם להוסיף חיפוי שיש לקיר. את התשלום המלא עבור השיש מסרנו ל"שיש שנאל" בעת ההזמנה. לפני כחודש וחצי "שיש שנאל" היו אמורים להתקין את השיש, אך עדיין לא עשו זאת. בכל פעם שאני מתקשרת לשם מבטיחים לי שעבודה תעשנה "היום", אך סיפור נמשך כבר שבועות. עיקוב זה לא מאפשר לקבלן להתקדם בביצוע העבודות ע"פ המתוכנן וכן עלול לדחות את מועד מסירת החזקה בדירה. השאלות שלי הן: האם אני יכולה לדרוש מקבלן (חברה "סיון ביצוע בע"מ") להתערב ולדרוש מהספק שלהם ("שיש שנאל") להשלים בדחיפות את העבודה? כי לטענת הקבלן, מכיוון שלא מדובר בשיש סטנדרט הם לא נושאים באחריות ולא רוצים להתערב.במידע ועיקוב של "שיש שנאל" יגרום לדחייה של מועד מסירת החזקה בדירה, האם אנחנו יכולים לתבוע מהם פיצוי בגובה שכר דירה לתקופת העיקוב או פיצוי כלשהו אחר ? בברכה, גלי

    • הרכבת שיש
      עו"ד שי בייזר | 01/12/2010 16:17

      בד"כ, והדבר מקבל ביטוי בהסכם המכר לרכישת הדירה, כאשר חורגים מהסטנדרט של הקבלן ומשדרגים מוצר כלשהו הקבלן משחרר עצמו מאחריות לעניין, שכן זוהי עסקה שלך מול הספק. לכן, לקבלן אין אחריות. עם זאת, ניתן לבקש ממנו לסייע ולהתערב (והדבר תלוי ברצונו הטוב) הוא יכול לנצל את קשריו עם ספק השיש על מנת ללחוץ עליו. במידה וספק השיש אינו עומד בהתחייבויות שלו לפי ההסכם בינכם, את יכולה לתבוע אותו על הנזקים שנגרמו לך, לרבות נזקים בגין שכר דירה שנאלצת לשלם בגין עיכוב במסירה.