תשובות

  • אכיפת חוזה- מתוקן
    נרי | 23/11/2010 20:59

    שלום!1) האם ניתן לדרוש אכיפת חוזה?2) האם ניתן לדרוש צווי עשה, ואם לא, אזי לדרוש פיצוי כספי?3) האם ניתן לדרוש גילוי מסמכים בגין חובת תום לב, ולדרוש פיצוי בגין בזיון החלטה בית משפט באם לא יוצגו בפני?4) לאחר שהנתבע הפר הסכם עמו, ואף שלח לי מכתב מעו"ד עם דרישת תשלום על "לשון הרע" אפשר לדרוש פיצוי על כך בגין עגמת נפש רבה,  הן בגלל הפרת הסכם (שאותו אני תובע בנפרד בערכאה אחרת) והן על עגמת הנפש, והמתחים שנגרמו לי בגין המכתב הנ"ל?תודה רבה!

    • תשובות
      עו"ד שי בייזר | 24/11/2010 20:34

      שלום, השאלות מתאימות יותר לפורום בית משפט, אבל בכל זאת - 1. כן 2. כן 3. גילוי מסמכים ניתן לדרוש בתביעה כחלק מהליכים מקדמיים או במקרים מסויימים כסעד עיקרי. הסנקציה בגין הפרת צו ליגילוי מסמכים תלוייה באופן בו הגילוי התבקש.מחיקת כתבי טענות או ביזיון בית משפט. 4. ניתן לתבוע פיצויים בגין הפרת הסכם וגם בגין עגמת נפש. לא הייתי ממליץ להפריד בין התביעות. על מנת להגיש תביעה לפיצוי רק בגין עוגמת נפש, עוגמת הנפש צריכה להיות משמעותית, שמצדיקה הגשת תביעה נפרדת.

      • צווי עשה בבית משפט לתביעות קטנות
        נרי | 29/11/2010 13:59

        צווי עשה לגילוי מסמכים ותצהירים ניתנים לדרישה דרך בית משפט לתביעות קטנות? אם אני מבקש לתבוע  בגין ההפרה של ההסכם דרך בית משפט מחוזי, האם דרישת צווי עשה לגילוי מסמכים ותצהירים עם דרישת פיצוי בבית משפט לתביעות קטנות באם לא ינתנו, יכולה לפגוע בתביעה העיקרית, עקב מעשה בית דין. תודה שוב!