חיוב ביתר

  • הוט- חיוב על חודש נוסף מעבר לשנת ההתחייבות
    רותם | 21/11/2010 17:44

    הייתי מנויה לאינטרנט של הוט למשך שנה. כמובן שהודעתי מראש שאני מעוניינת להתנתק ולא להמשיך כשבוע לפני סיום החוזה. הם, כטענתם, אמרו לי להתקשר יומיים לפני תאריך סיום ההתחייבות כדי לא לשלם את הקנס. מיותר לציין שאת התשלומים שילמתי ואכן ביררתי מולם שאינני צריכה לשלם יותר. מכיוון שהחיובים שלהם מתחילים באמצע החודש וההתחייבות שלי הייתה עד סוף החודש הם הרשו לעצמם לחייב אותי בחודש נוסף (חודש 13 למעשה). האם מותר להם לחייב מראש על חודש שלם? מה גם שהודעתי מראש שאינני ממשיכה... העניין הוא שהם החזירו לי רק "חלק יחסי" מכיוון שהם טוענים "שמישהו צריך לשלם על השבועיים בין החיובים שלהם לכביכול ההתחייבות שלי". האם הדבר חוקי? הרי בשביל זה יש את ההתראה מראש. הם כבר גבו ממני את הכסף ככה שאני נתונה לחסדיהם של הגנבים... מה ניתן לעשות במקרה זה? תודה מראש

    • חיוב ביתר
      עו"ד א. אהרונוב | 21/11/2010 21:11

      ערב טוב רותם, אני לא בטוח שהבנתי את שאלתך. אין להם רשות לחייב אותך אפילו עבור יום אחד מעבר לתאריך ההתנתקות. באם הם עשו זאת, פני לבימ"ש ובקשי מביהמ"ש שבנוסף להחזר יחייב אותם לפצות אותך.