ביטול עסקה

  • נסייון ביטול עסקה
    יגאל | 11/11/2010 17:33

    לכבוד תביעות קטנות 11.11.10 מאת סלפוי יגאל . ביום רביעי 03.11.10 הגיע אלנו הביתה נציג של חברת "TIME LIFE" והציע לנו חבילה של אנציקלופדיה ,לימודי אנגלית ותורה .יומיים קודם לכן הם התקשרו והציגו שהם ממשרד החינוך. אחרי איזה שעה של לחץ ושכנוע סגרנו עסקה בשווי 4800 ש"ח . למחרת צלצלתי למשרד של המוכר ואמרתי שאנחנו רוצים לבטל את העסקה . המוכר , מנהל סניף בשם ברוך , התנגד לביטול והציע כל מיני הנחות. אנחנו לא הסכמנו והמשא ומתן נמשך עד תאריך 08.11.10. בתאריך זה בשעה 12:00 צלצלתי למנהל סניף בשם ברוך ואמרתי לו שעל פי החוק להגנת הצרכן הוא חייב לבטל את עסקת הרוכלות שעשינו, אחרת נפגש בבית משפט. בתגובה הוא המטיר עלי גשם של קללות : " שיהרוג אותי , שיהפוך את חיי לגיהינום עד המוות" וקללות אחרות שלא ניתן לעלות אותם על הכתב. אחר כך סיימתי מיידית את השיחה ונגשתי למשטרת רחובות . שם נפתח לו תיק פלילי שמספרו: 429335 . בכתובת שצוינה בחשבונית בית העסק לא נמצא. העם אני צריך בכל זות לכתוב גם למוכר מכתב בקשה לביטול עסקה? העם במקרה שלי אפשר להגיש תביע משפטית ולהחזיר כל הסכום אומנם אני חטום על חשבונית /הסכם של המוכר שבו כתוב שבמקרה של ביטול הקונה משלם 25% קנס משווי עסקה? העם לפי חוק רוכלות של הגנה על הצרכן תנאי הסכם של מוכר לא תופס? לאיזה עו"ד אני צריך לפנות כדי להגיש תביע משפטית? העם כדאי גם לפנות למשרד להגנת הצרכן? איך להגיש תביע משפטית , ולאיזו עו"ד לפנות כדי לקבל אזרה?

    • ביטול עסקה
      עו"ד א. מירוז | 13/11/2010 21:49

      בהחלט רצוי שהביטול יתועד בכתב, רצוי שתציין שזה בהמשך להודעות קדמות מתאיריכים... את התביעה ניתן להגיש בביהמ"ש לת"ק או בשלום (שזה הליך יותר יקר, ארוך מורכב). אין יצוג בת"ק למעט באישור ביהמ"ש במקרים חריגים ביותר, אך מותר להתייעץ עם עו"ד ואף להיעזר בו לצורך ניסוח כתב התביעה וכו'. אני בהחלט ממליץ לך להיעזר באדם שאתה סומך עלי לצורך ניסוח המכתב או כתב התביעה