דרכון קרוע

  • תביעה קטנה נגד חברת תעופה
    aasafoh | 25/10/2010 19:10

    law forums שלום. אני מעוניין להגיד תביעה קטנה כנגד חברת תעופה (לא חברת הנסיעות). והסיפור הולך ככה- אני ואשתי אמורים היינו לטוס בחודש שעבר לתאילנד לירח דבש, לקחנו חופש מן העבודה תקופה ארוכה מראש, הכנו את כל המזוודות והסידורים ושילמנו. אך כאשר הגענו אל שדה התעופה חברת התעופה איתה טסנו, או ליתר דיוק הדיילת שעובדת מטעמם, לא נתנה לי לעלות לטיסה משום שהדרכון שלי היה מעט קרוע בצד, הצעתי לה כי אקח את כל האחריות למה שעלול לקרות -עליי והיא לא הסכימה, כמו כן קצין הבטיחות בשדה התעופה טען כי הוא לא יכול לעשות דבר משום שחברת תהעופה היא שאחראית ,אציין רק כי אם אותו דרכון טסתי עשרות פעמים במהלך השנים ושלוש פעמים בשנה האחרונה. כתוצאה מכך נאלצנו אשתי ואני לחזור הביתה ולטוס רק לאחר שבועיים לאחר שהחלפתי את הדרכון. השאלה שלי אם כן היא, האם לחברת התעופה מותר היה לפעול כפי שפעלה, האם אין הגנה לטסים לחו"ל, היכן בחוק יש קביעה לגבי דרכון קרוע- ומי קובע את הפרשנות לכך, האם יש לי פה קייס? תודה מראש לכל מי שיכול לענות

    • דרכון קרוע
      עו"ד אפי אהרונוב | 27/10/2010 08:42

      בוקר טוב אסף, חברת התעופה יכולה למנוע ממך לטוס באם היא סבורה שיש בעיה בדרכון. השאלה אם ה'קרע' בדרכון אכן מהווה בעיה המצדיקה את עוגמת הנפש שנגרמה לך, לא ניתנת להכרעה במסגרת זו והיא נתונה להתרשמות בית המשפט.