ביטול הרשמה לקורס

  • מעוניינת לבטל לימודים שטרם התחילו
    גלי | 17/10/2010 22:31

    שלום ליושבי הפורום, מקווה שתוכלו לעזור לי. נרשמתי ללימודים בעבודי קריאייטיב לפני חצי שנה בערך והלימודים צריכים להתחיל בחודש נובמבר. כשנרשמתי שאלתי כמה פעמים אם שעות הלימוד מותאמות לאנשים עובדים כיוון שיש לי משרה מלאה ונאמר לי כמה פעמים גם על ידי היועצת וגם על ידי המזכירה שכן. כששאלתי לשעות מדוייקות אמרו שאת זה עוד צריכים לסגור אבל שאני לא אדאג. לפני חודשיים פניתי מיוזמתי לבית הספר ושאלתי אם הכל מתחיל כרגיל ומהן השעות, או אז נאמר לי שמדובר על פעמיים בשבוע מהשעה 15:30. בעיני ברור לכולם שאלו לא שעות לאנשים עובדים, אולי לעובדים במשמרות או לאמהות. התחלתי לבדוק את התכנות קיום הלימודים מול העבודה שלי ותוך כמה ימים הבנתי שאין לי אפשרות ללכת ללימודים במתכונתם הנוכחית. לכן פניתי בטל' למזכירת החברה ומאז אין מענה. השארתי הודעות, כתבתי מייל, שלחתי פניה דרך האתר לשירות לקוחות, דבר לא הועיל. בהמשך הגעתי אל יועצת הלימודים ושם הבעתי הן את אכזבתי מהטיפול והן את העובדה שאני מעוניינת ללמוד, אך במתכונת שונה כיוון שהשעות בעייתיות. הובטח לי שיחזרו אלי, אך טרם קיבלתי תשובה. לפני מס' ימים פניתי לבנק שלי וביקשתי לבטל את הצ'קים ואכן אני מתכוננת להעביר פקס לבנק עם בקשת ביטול על כל אחד מהצ'קים. מדובר על שכ"ל של 20,000 ש"ח מתוכם שילמתי כבר מעל 2000 ש"ח. אלא שבטופס ההרשמה רשום כי אף הודעה על ביטול לא תתקבל אלא אם היא בכתב במשרדי החברה וגם אז, אם מדובר על חודשיים לפני תחילת הלימודים אני אאלץ לשלם 50% משכר הלימוד. בעיני זה מוגזם ולא הוגן, אני מרגישה שרימו אותי התחמקו וניסו סתם לקחת כסף. האם אני יכולה לבטל את הצ'קים? האם טענותי קבילות בבית משפט? האם הסעיף הקובע כי הודעה במייל אינה מתקבלת כהודעת הפסקת לימודים בכתב, קבילה בבימ"ש? לסיכום, האם יש סיכוי שבמידה ואבטל את הצ'קים וזהו, אמצא את עצמי בתוך מאבק משפטי מעיק? מקווה שלא הארכתי לשווא וכמובן מקווה שתוכלו ותסכימו לעזור תודה מראש, גלי

    • ביטול הרשמה לקורס
      עו"ד אפי אהרונוב | 20/10/2010 14:44

      גלי שלום, במספר מקרים שנדונו בבתי המשפט נקבע כי בעזיבת קורס בשלביו המוקדמים יש לדרוש מהתלמיד דמי ביטול בשיעור של כ-15% מעלות הקורס כולו. בכל מקרה, פעולה של ביטול צ'קים היא עבירה פלילית וודאי שהיא חושפת אותך להליכי הוצאה לפועל (אם כי במסגרתם תוכלי להעלות את טענותיך כנגד המכון). דרך המלך לבוא חשבון עם המכון היא להגיש נגדו תביעה ולדרוש החזר כספי של מה שנגבה מעבר למקובל, בנסיבות אלו.