מוצר שונה ממה שהובטח

  • ביטול עסקה של מיטה
    אבי | 17/10/2010 16:46

    קנינו מיטה וחצי בחנות רהיטים שיש בה דוגמא של אותה מיטה שקנינו ולא קיימים עוד דוגמאות חוץ ממנה (כניראה יש להם רק את אותו סוג מיטה) כשישבנו עליה בחנות היא ניראתה בסדר בצורתה וגם בנוחות ולאחרי שקיבלנו אותה המיטה לא היתה נוחה כמו בחנות היא הייתה קשה מאוד ואי אפשר לישון עליה, לאחר שהתלוננו למנהל החנות הוא החליט שזו אותה מיטה ואנו יתעקשנו שלא ואנו רוצים ביטול עיסקה והוא עדיין טוען שהמיטה טובה ושאים אנו רוצים לתקן למיטה רכה יותר אך איננו רוצים שום מיטה אחרי עוגמת הנפש ולא רוצים שוב ליסתכן כי איננו יודעים מי המיפעל שמייצר אותה ואין תו תקן על המיטה (שכניראה עשויה מספוג זול וקפיצים) מה ניתן לעשות במיקרה כזה שהמוצר לא תואם את מה שרצינו? ועוד שאלה מי אחראי על ביטול העיסקה בעל החנות רהיטים או בעל המיפעל שמייצר אותה? כי בעל החנות טוען שבעל המיפעל שמייצר אותה לא מוכן לקבל את המיטה בחזרה אבל את העיסקה עשינו אם חנות הרהיטים אז זה לא מובן לי האם אפשרי לתבוע אותם או להתלונן לצרכנות הציבור??

    • מוצר שונה ממה שהובטח
      עו"ד אפי אהרונוב | 19/10/2010 17:24

      אבי שלום, באם סופק לכם מוצר שונה ממה שהוצג לכם את זכאים, עקרונית, לתובע את ביטול העסקה תמורת החזר מלא. ואולם, אני מתקשה לחשוב כיצד תוכלו להוכיח לביהמ"ש שהמיטה שסופקה לכם "פחות נוחה" מזו שבחנות. באם אתם מחליטים בכל זאת לתבוע (ולא להסתפק בביטול העסקה תמורת דמי ביטול) עליכם לתבוע את החנות עמה עשיתם את העסקה, אם כי, רצוי לתבוע גם את החנות וגם את היצרן "ביחד ולחוד". שיהיה בהצלחה.