תגובה

  • רשת רויאלטי ביטול עסקה והחזרת הכסף
    מיקי | 12/10/2010 23:26

    רכשתי לפני 5 ימים מוצר (שעון יד )ברשת רויאלטי ויום למחר החזרתי ותמורתו החלפתי במוצר אחר מסוג (תכשיט מעל 3000 ש"ח) ולאחר מכן החלטתי להחזיר את המוצר ולדרוש תמורתו החזר כספי ולא זיכוי האם אני יכול לדרוש ביטול עסקה והשבת כספי לאלתר ומה החוק אומר לגבי הגבלות ביטול עסקה בעניין תכשיט עד 3000 ש"ח ומעל מחיר 3000 ש"ח? והאם למרות שהחוק לא נכנס לתוקפו יש עילה לדרישה החזר כספי (לא מצאתי שום חפץ שאני חפץ בו)חבל!!!

    • תגובה
      ג'ני | 13/10/2010 00:43

      אחרי שקונים מוצר אי אפשר, בדרך כלל, להתחרט ללא סיבה. כמו כן, החוק להחזר כספי טרם נכנס לתוקף ולכן הבחינה נעשית לפי מדיונות החזרת המוצרים של כל עסק. כך לדוגמה לעניין השאלות: - האם העסק מאפשר להחזיר מוצר? - אם כן, תוך כמה זמן ובאילו תנאים (למשל, בהצגת חשבונית, בתנאי שלא נעשה שימוש במוצר, החזרה באריזה)? - מה סוג ההחזר (כסף או זיכוי)? - האם קיימות מגבלות כלשהן (לדוגמה, אין החזרה או החלפה של מוצר הנרכש במבצע). אם בית העסק אינו מציג את המידע על שלט הנראה לעיני הצרכנים וליד כל קופה, החוק עומד לטובת הצרכן וקובע שהוא יכול להחזיר את המוצר תוך 7 ימים מיום הרכישה, ולקבל את כספו חזרה בדרך שבה הוא שילם (אם הוא שילם במזומן הוא יקבל את ההחזר במזומן, ואם שילם בכרטיס אשראי, הוא יקבל את ההחזר בזיכוי בכרטיס האשראי). מקווה שהצלחתי לעזור

      • החזרת מוצר
        עו"ד אפי אהרונוב | 14/10/2010 11:56

        מיקי שלום, יש לבדוק באם מדיניות החזרת המוצרים של החנות מוצגת בה בשילוט בולט. אם כך הוא, האפשרות להחזיר את המוצר היא לפי הכללים כפי שהוצגו בשילוט (גם אם נכתב בו, למשל, שלא ניתן לבטל עסקאות כלל). בהיעדר שילוט כאמור, ניתן לדרוש את ביטול העסקה תמורת החזר מלא ובלבד שהדרישה מועברת תוך 7 ימים ממועד ביצוע העסקה (במקרה שלך, לדעתי, יש למנות את פרק הזמן ממועד ביצוע העסקה הראשונה - ולא ההחלפה).

        • לעו"ד אפי אהרונוב או לעו"ד אחר שיכול להגיב
          מיקי | 16/10/2010 15:52

          העסקה נעשתה ביום 07/10/10 וביום 08/10/10 נעשתה החלפת מוצר ובתאריך 10/10/10 שבתי לחנות והצהרתי והתרעתי על כוונתי לקבל את כספי תמורת הטובין דהיינו ביטול עסקה וללא פיצוי מצדם אלא החזרת כספי, בכל אופן לא די בהצהרתי בע"פ גם שלחתי מכתב להנהלה ראשית בדואר רשום + העתק לחנות בקניו,ן ותארתי את הארועים ואת דרישתי לפנים משורת הדין לקבלת כספי באופן של פשרה וגישור ללא התערבות משפטית (כפי הידוע לי החוק נכנס לתוקפו רק מ14/12/10 ויש סייגים בנושא תכשיטים וכו' )ברצוני לשלוח לך למייל את ההתכתבות ביני לבין החברה המדוברת. יתרה מזאת רציתי לדעת אם יש טעם לעילה בתביעות קטנות להשבת כספי תמורת הטובין ולביטול עסקה (בחנות לא היה שלט, אך בחשבונית עליה חתמתי רק לאחר ששלמתי נכתב בבירור שאין החזרה כספית בכל מקרה) האם אין זאת דרישה/חוזה דרקוני?בכל מקרה כתבתי בנדון - דרישה להחזר כספי לפי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) התש"ע 2010. וסעיף אחרון כתוב כך אודה לכם אם תפעלו לפנים משורת הדין ע"מ לסיים פרשייה זו בדרכי נועם וכפועל מכך תהא זכות עליכם כי פעלתם למען גישור ופשרה לטובת הלקוח... במידה ואני לא מקבל תשובה רשמית ובכתב אתה ממליץ לי לתבוע את החברה? ואם כן הדואר הרשום בתוך 7 ימים מעיד על כוונתי כמקובל בחוק להחזרת כספי ....?