תשובה

  • שלחו לי הודעה למייל ללא רצוני
    יצחק | 12/10/2010 12:20

    אורנג שלחו לי פרסומת אחרי שכמה פעמים ביקשתי שיסירו אותי מרשימת התפוצה כמה פעמים האם אני יכול לתבוע אותם?

    • תשובה
      ג'ני | 12/10/2010 16:31

      אחר צהריים טובים, סע' 30 לחוק הבזק, אוסר על משלוח דואר "ספאם" (בין היתר בצורת SMS) מחברות מסחריות. הכוונה להודעות שמטרתם לגרום לצרכן לצרוך ו/או לקנות מוצר זה או אחר. -- אלא אם התקבל אישור לכך. לצורך העניין, במעמד העסקה מול אורנג' ייתכן ובאותיות הקטנות חתמת על הסכמתך לקבלת דואר פרסומי. במידה והודעת להם בכתב או באמצעות הודעת "השב" כי ברצונך לבטל את קבלת הפירסומים- המשך משלוח דברי פרסומת מהווה הפרת החוק.

      • אפשר לתבוע אותם על זה?
        יצחק | 12/10/2010 16:48

        והאם שווה לתבוע אות על כזה דבר כי הם עושים את זה הרבה

        • חוק הספאם
          עו"ד אפי אהרונוב | 13/10/2010 23:04

          ערב טוב יצחק, ניתן לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק בשיעור של עד 1,000 ש"ח, ואולם, יקשה עליך להוכיח שאכן דרשת מהם להפסיק ולשלוח אליך ספאם. לכן, כדאי לפנות אליהם בכתב ולתעד את הפנייה. באם הם ישלחו אליך שוב ספאם - תוכל להגיש תביעה מגובה בדרישתך המתועדת.

          • שמרתי את הדף אינטרנט
            יצחק | 14/10/2010 10:00

            שמרתי את הדף שכתוב בו שהמייל שלי הוסר מרשימת התפוצה האם זה מהווה הוכחה מספקת והאם בכלל שווה לתבוע אותם

            • בהחלט.  לת
              עו"ד אפי אהרונוב | 14/10/2010 11:53