ביטול עסקה

  • שאלה דחופה אודה לתשובה, תודה
    משה | 11/10/2010 04:28

    לפני מספר ימים רכשתי מכשיר אלקטרוני משומש ממוכר אשר פרסם מודעה בלוחות. בדקתי את המכשיר באופן בסיסי אצלו ושילמתי לו במזומן סכום של 4000 שח ולקחתי את המכשיר. לאחר מספר ימים הבנתי שלמכשיר יש בעיה חמורה המונעת ממנו לתפקד כראוי, די ברור שהמוכר ידע על התקלה ולא יידע אותי לגביה. בכוונתי לגשת אליו ולדרוש את כספי.שאלתי - אם הוא מסרב האם יש לי עילה מספיק טובה לתבוע אותו בתביעות קטנות לקבל את המכשיר ולהחזיר לי את מלוא הכסף (פלוס הוצאות כמובן), או שבמקרה הזה הוא מוגן ולא ניתן לחייב אותו, או שאני צריך להוכיח שהוא ידע על התקלה ?תודה

    • ביטול עסקה
      עו"ד מוטי שחר | 11/10/2010 14:01

      שלום רב,מפרטי שאלתך עולה כי רכשת מוצר משומש (יד שניה) מאדם פרטי.במידה וכך הוא הדבר, חוק הגנת הצרכן אינו יכול להיות בעזרך מכיוון שהוא מתייחס לצרכן ועוסק (מוכר או נותן נכס/שירות דרך עיסוקו).יחד עם זאת, במידה והמוכר אכן ידע על הפגם במכשיר, הדבר עולה בכדי ניהול מו"מ שלא בתום לב, בהטעיה ובאי התאמה (ע"פ חוק החוזים וחוק המכר).במידה והמוכר יסרב לבטל את העסקה, תוכל לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות ולדרוש פיצוי כספי. כמובן שבמסגרת כתב התביעה תצטרך לפרט את מהות התקלה ומדוע לדעתך ידע המוכר של קיומה.בהצלחה,עו"ד מוטי שחר