מחיר קנייה שונה

  • גביית שקל נוסף על כל קופסת סיגריות אם משלמים באשרא
    עדי | 10/10/2010 02:17

    קניתי 2 קופסאות סיגריות ושילמתי באשראי. כל קופסא עלתה 22 שקלים והחשבון יצא 46. בחשבונית היה סעיף של "כללי מוצרי מכולת" 2 שקלים. כששאלתי את בעל הפיצוציה הוא אמר לי, שכל מי שקונה קופסת סיגריות ומשלמים באשראי, משלם שקל נוסף על כל קופסא.האם הוא יכול לעשות דבר כזה? מה ההבדל בין רכישת ארטיק לבין רכישת קופסת סיגריות, כאשר שניהם משולמים בכרטיס אשראי?

    • מחיר קנייה שונה
      עו"ד אפי אהרונוב | 11/10/2010 11:21

      עדי שלום, לטעמי, ככל שהעניין מובא לידיעת הלקוח מראש (למשל בשילוט לייד המוצר) הדרישה לגיטימית, גם אם אינה מוחל על כלל המוצרים. ואולם, אם הפעם הראשונה בה נודע לצרכן על העלאת המחיר היא בחשבונית, הרי שיש בהתנהלות זו להצדיק תביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק.