סחורה פגומה

  • סחורה פגומה
    ליז | 09/10/2010 05:58

    הזמנתי סורגים לסלון ולשלושת חדרי השינה. לאחר המתנה של חודש לערך הם הגיעו בשעה שנוחה להם ואפילו הציבו עובדה. נאלצתי לצאת מהעבודה באמצע ולדאוג לבייביסיטר לשני התינוקות שלי. לצערי כבר מההתחלה התחילו התלחששויות בינהם שהסורגים לא מתאימים לסוג החלון מאחר ואלו סורגים שמולבשים מבפנים על עדן החלון ומוחזקים ע"י תקרת החלון אך לטענתם קירות הבית חלולים ואין אפשרות לשים את הסורגים בצורה כזו מאחר וזה לא בטיחותי. אך לאחר התייעצות עם המנהל בטלפון הם החליטו להרכיב בכל זאת. חלון 1 הורכב והסורגים לא ישבו בצורה טובה והם חוררו את כל התקרה. חלון 2 הם לא הצליחו ואף שברו לי את השיש שיושב על עדן החלון. מיד הזמנתי את אחי הבכור שמבין עניין ובעל מקצוע והוא אמר להם תשמעו זו עבודה לא נכונה ולאחר ויכוח קצר הם הסכימו איתו ואמרו שיוסיפו דבר שנקרא פרופילים, אך הסורג יתלבש בצורה אחרת ממה שהובטח. יש לציין שאני תחילה ביקשתי סורגים חיצונים אך הסוכן שיכנע אותנו שמבחינה בטיחותית הכי טוב פנימה. בקיצור לא הסכמתי למהלך הקומבינה מאחר וזה לא מה שביקשתי ולא מה שהובטח לי. הם מיד הורידו את הסורג הראשון שעשו וסתמו את כל החורים ובחלון השני הדביקו את השיש ואפילו שייפו עם מכונה על מנת שלא ישימו לב שנשבר. הסוכן אמר שאם אני לא רוצה מה שיש אז הוא יוריד גם את הסורג בסלון ואני יאלץ לשלם את הכל. אמרתי לו שאין לו זכות מאחר ושילמתי עבור הסורג הנ"ל. הסכום הכללי הינו 5090 ושילמתי מקדמה 1600 והוא ביקש עוד 1400 עבור הסורג בסלון למרות שמההתחלה אמר שהסורג בסלון עולה רק בסה"כ 2500 ש"ח. לבסוף הוא הסכים ושילמתי רק עוד 900 דהיינו עבור הסורג בסלון 2500 ולאחר מכן התקשר מהרכב ואמר לי שהוא יתבע אותי על כל הסכום הכולל של הסורגים שזה 5090 פחות 2500. מרוב לחץ לא בדקתי האם הסורג בסלון נסגר ולצערי שילמתי על סורג שהסגירה שלו צריכה להיעשות על ידי שני אנשים וכן לאחר נעילה עם מפתח ניתן לפתוח ללא בעיה בלי מפתח. ממש עבודה בעיניים. יש לציין שהקלטתי את השיחה עם המתקין לפני הגעת הסוכן שבו הוא מציין שהחברה יכולה להתפוצץ אך הוא לא מתכוון להתקין משהו שהוא לא בטיחותי ואת השיחה עם הסוכן שאמר וכן את ההכחשה של המתקין שאמר תחילה שהסורג לא תקין. האם יש עילה לתביעה? האם ניתן להשתמש בהקלטה בבית המשפט? יש לציין שעד כה קיבלתי רק 2 קבלות עבור תשלום סה"כ 2500 ללר כל פירוט של כל העסקה עצמה 5090 ש"ח. מה עושים???

    • סחורה פגומה
      עו"ד אפי אהרונוב | 11/10/2010 08:40

      בוקר טוב ליז, בנסיבות שתיארת, יש לטעמי מקום לתביעה להחזרת כספך וכן פיצוי נוסף. יש להגיש את התביעה כתביעה קטנה ועל ההליך תוכלי לקרוא באתר התביעות הקטנות - www.lawforums.co.il. בהצלחה.