חיוב רטרואקטיבי

  • חיוב רטרואקטיבי מחברת הסלולר אורנג'
    תמי | 16/09/2010 13:46

    שלום,בחשבונית התשלום בעבור חברת הסלולר אורנג' עבור חודש יולי 2010 קיבלנו חיוב גבוה מהרגיל. בבדיקת תוכן החשבונית - הופיעו "חיובים חד פעמיים" שגרמו לפער הגבוה מהחשבון הממוצע.עבור מספר קווים מאלה שבבעלתונו הופיע בפירוט החיוב:"חיובים חד פעמיים"-תיאור: "חיוב בגין הנחה שגויה עבור חבילת גלישה סלולרית"וחויב סכום של 100-200 ש"ח בכל ריד מהקוים הללו.ותחת קבוצת ה"זיכויים" זיכו אותנו באגורות בודדות (0.003), כשבתיאור: "חיוב בגין הנחה שגויה ממנה נהנית בתקופת החיוב מאי 2009 ועד מאי 2010 או בחלק מהתקופה".כשהתקשרתי לברר את העניין, נאמר לי בדיוק מה שאומרת החשבונית - זהו חיוב שחברת אורנג' שכחה לחייב בתקופה הנ"ל, ועל כן עשו זאת כעת.התשלום לאורנג' נעשה בהוראת קבע, ועל כן פשוט חויב אותו סכום הגבוה מאוד מהרגיל ללא כל הודעה מוקמת.רציתי לשאול ולדעת האם מותר חיוב רטרואקטיבי שכזה מטעם חברת אורנג'? במידה וכן, האם לא נדרשת הודעה מראש בעניין?האם זה לא ניצול של הוראת הקבע רק מהיותה הוראת קבע המאפשרת חיוב שוטף של בעל החברה?האם לא דומה הדבר למקרה בו רכשתי מוצר כלשהו בחנות וחויבתי בסכום מוטעה (נמוך מהרגיל), ותקוקפה מסויימת אחרי הרכישה יחייב אותי אותו בעל חנות עבור הסכום החסר באמצעות פרטי האשראי שלי שבידיו מרגע העסקה?אני רוצה לפעול בעניין והייתי רוצה לדעת האם יש לי על מה להתבסס.אודה על עזרתכם,תמי

    • חיוב רטרואקטיבי
      עו"ד אפי אהרונוב | 19/09/2010 19:27

      ערב טוב תמי, ככל שמדובר בחיוב מוצדק, אין פגם בעצם בהיותו רטרואקטיבי.