ביטול הזמנת מוצר

  • הזמין ומעוניין לבטל
    יובל | 14/09/2010 01:14

    אני יבואן ומכרתי לחנות מוצרים מסוימים. במעמד קבלת המוצרים בעל החנות לא שילם לי ולכן הנפקתי לו רק חשבונית. בעל החנות אמר שישלח לי צ'יק מזומן בדואר לאחר כ-חודש שלא קיבלתי את הציק יצרתי עם בעל החנות קשר וזה טען שמכיוון שאינו מכר דבר אין הוא מעוניין לשלם ושאני אבוא לאסוף את מוצרי. האם אני יכול לדרוש ממנו לשלם את חובו?

    • ביטול הזמנת מוצר
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/09/2010 15:42

      יובל שלום, מדובר בשאלה שהמענה לה כרוך בפרשנות משפטית של הנסיבות: האם התכוונתם לבצע עסקת מכירה של המוצרים או שהשארת אותם אצלו על-תנאי שימכרו. ביהמ"ש יבחן את העניין לאור גורמים שונים, כגון אופי עסקאות אחרות שעשיתם, אופי עסקאות דומות מסוג זה וכיו"ב.

      • תגובה לביטול הזמנת מוצר
        יובל | 15/09/2010 00:31

        בפרוש לא התכוונתי לעבוד בקונסיגנציה ומעולם לא עבדתי כך (אפילו לא עסקה אחת) יתרה מזאת הוא אף הצהיר בפני באותו יום שהוא מוכן לשלם על כך בציק מזומן אך הפנקס ציקים נמצאים אצל אישתו ולכן הוא ישלח לי את הציק בדואר. האם אתה חושב שיש לי (ואני מודע שזה רק יעוץ ולא מחייב אותך) עילה מספקת וסיכוי סביר לנצח במקרה של תביעה? תודה רבה על תשובתך

        • ביטול הזמנה
          עו"ד אפי אהרונוב | 16/09/2010 15:12

          יובל שלום, סיכוי לזכות ודאי שיש לך. ואולם, עליך לקחת בחשבון שמדובר ב'מלחמת גרסאות' ויש חשיבות רבה לכישורי כל צד 'לעבור מסך' בביהמ"ש.