ביטול קורס

  • תביעת מכללה
    קרן | 12/09/2010 15:23

    בחודש מרץ נרשמתי ללימודים במוסד מסויים שהיו אמורים להתחיל במאי. בחודש מאי לא הודיעו לי כלום וכשאני התקשרתי לברר כל הזמן "מרחו" אותי ולבסוף אמרו שפתיחת הקורס מתעכבת ושיודיעו לי מתי מתחיל הקורס. ככה בכל פעם אני מתקשרת והם לא נותנים לי תשובה חד משמעית. חשוב לי להבהיר כי אני בהריון ותכננתי את תקופת הלימודים לתקופת ההריון. ביולי כשראיתי שאין תשובה ביקשתי לבטל את הקורס ולהשיב לי את הכסף ששילמתי ומנהלת המכללה סירבה ואמרה כי אם אבטל את הוראת הקבע אגרר למשפטים. לאחרונה נודע לי כי הקורס מתחיל ב13 בספטמבר וייארך כשנה. אין לי את הזמן ולא את הרצון לאור מה שעברתי איתם ללמוד במוסד הזה. אמרו לי לשלוח מכתב לוועדה המתכנסת אחת לחודש ולבקש ביטול והחזר כספי כשמראש המנהלת אמרה כי תשלול את בקשתי באופן אוטומטי. ואכן זה מה שקרה. . הם לא רוצים לבטל את לימודי ולא מוכנים להשיב את כספי. אני מעוניינת לתבוע אותם. האם יש לי עילה לכך? אוסיף ואומר כי בעת ההרשמה החתימו אותי על חוזה תוך כדי הסחת דעת של מנהלת המכללה ועובדיה ועכשיו ראיתי כי ישנם סעיפים שאומרים כי המכללה בכלל לא מחוייבת לתאריכים שעליהם הצהירה בעת הרישום ושהמכללה לא מחזירה כספים ויותר מזה,הם טוענים כי אני משקרת ושאף פעם לא נאמר כי הלימודים מתחילים במאי. האם זה חוקי?? האם אני יכולה לתבוע אותם? זה היה קצה קצהו של מסע התלאות שלי מול המכללה... אשמח לתובנותיכם.

    • ביטול קורס
      עו"ד אפי אהרונוב | 12/09/2010 19:07

      ערב טוב קרן, בעיקרון ניתן לבטל את ההשתתפות בקורס בטרם החל, אך לרוב קובעים בתי המשפט כי בנסיבות כעין אלו יש לשלם למכללה דמי ביטול בשיעור של כ-10%-15% מעלות הקורס. לאור העובדה שהם לא התחייבו לתאריך והעניין מופיע בטופס הרישום (כך אני מבין) יקשה עליך לטעון שהייתה פה הטעיה (אם כי יתכן וביהמ"ש יראה בכך תנאי מקפח ויקבע שאת פטורה מתשלום דמי ביטול כלשהם).