ביטול קורס

  • ביטול קורס במכללת איל מקיאג
    פלונית 23 | 10/09/2010 12:58

    נרשמתי לשלושה קורסי איפור שמתקיימים בסדר רץ עם הפרשים של כחודש בין לבין, מאחר ואין תאריכים מדוייקים לפתיחות קורס. לכאלו שנרשמו מראש- ממתינים להודעה על פתיחה.התחלתי את הקורס הראשון שנקרא "ביוטי" ואני כרגע עדיין לומדת, צפי הסיום הוא לקראת דצמבר ינואר, ולאחריו מתחיל עוד קורס שני במספר- שטרם ידוע מועד הפתיחה כפי שאמרתי. ולאחריו הקורס השלישי. (קיים קורס רביעי אליו לא נרשמתי מראש, לידיעתכם)בזמן ההרשמה ומסירת תשלומים על הקורס לא הוסבר לי על מקרים בהם ארצה לבטל את הקורס, ובפרט- לא החתימו אותי על תקנון!ביקשתי לבטל את הקורס (השלישי והאחרון שאותו רציתי) בכתב יד ישירות לשירות לקוחות ראשי, מאחר והבנתי שלא נותנים מוצרים לקורס זה ובנוסף והכי חשוב, אני עתידה לטוס ולהתחיל ללמוד, והעובדה שאין תאריך פתיחה מורחת אותי ואני לא יכולה לתכנן כלום בגלל הלימודים המאוד לא ברורים הללו.קיבלתי תשובה הביתה בכתב שלא ניתן לבטל מאחר וזה נרכש במבצע (??!) וע"פ סעיף מסויים בתקנון- שאיני חתומה עליו מראש.באופן אבסורדי, לאחר שקראתי את התקנון לראשונה בבית, לפיו כתוב שניתן לבטל עד 30 ימים מתאריך פתיחת הקורס והם דורשים 500 (!!!!) ש"ח ביטול מאחר ואלו הם דמי ההרשמה עבור קורס שעלותו 1750 שקלים, או 10% הגבוה מביניהם! זוהי גניבה לאור יום, דמי ביטול אמורים להיות בהגזמה 5% מהעלות או 100 שח- 90 שקלים לכל היותר. אולי גם 10%, אך לא 500שח!למה שאשלם דמי הרשמה שוב אם עדיין ישנם 2 קורסים אותם אני כן לומדת?כך או כך, לא הוסבר לי דבר על ביטול קורס ובטח לא בגלל שזה במבצע אהיה אזוקה וכבולה למכללה הזו.אציין שאת התשלומים למכללה ביצענו בצ'קים על שמי ופרוסים ל18 תשלומים. (סכום הכולל של כל הקורסים הינו 8550שח, על כן התשלום בעבור 2 הקורסים אותם אני רוצה ללמוד הם 6800 שח, ומכאן ההפרש)ניתן לראות במסמכים המצ"ב את החלק הראשון של החוזה- הסדר תשלומים ושכתוב בצד נשלח לתיקון מאחר ושמו לב שחתימתי חסרה בתקנון, והראו לי את התקנון רק כאשר ביקשתי העתק חוזה. ואת התשובה אשר נתנו לי בכתב הביתה שמבוססת ע"פ סעיף בתקנון- ששוב לא ידעתי על קיומו עד אשר ביקשתי העתק.תודה רבה.

    • ביטול קורס
      עו"ד אפי אהרונוב | 12/09/2010 18:44

      פלונית שלום, באם לא הציגו בפניך את התקנון יש מקום להתמקח על גובה דמי הביטול ואולם עליך לקחת בחשבון שבנסיבות כעין אלו, היה ותפני לביהמ"ש תחוייבי בתשלום דמי ביטול של כ-15% מעלות הקורס, לפחות.

      • לא הסברת מדוע אם כך זה בעצם? אשמח להבהרות  לת
        פלונית 23 | 12/09/2010 18:58

        • דמי ביטול
          עו"ד אפי אהרונוב | 12/09/2010 19:00

          כאמור, גישת בתי המשפט שיש הצדקה לדמי ביטול קורס גם כשהביטול נעשה בטרם פתיחת הקורס. התעריפים שציינת אינם רלוונטיים למקרה זה.

          • אז יש הצדקה או אין הצדקה? מה לא רלוונטי?
            פלונית 23 | 12/09/2010 20:34

            אני מתנצלת אך לא כ"כ מבינה את כוונותיך, לא ברור לי אם אני אפסיד מהעניין או שהמכללה אינה הוגנת כלפיי והשיטה שלהם רק כדי לעשוק.האם הם צודקים או לא צודקים?

    • מקרה דומה מאוד
      אני | 18/04/2021 13:01

      היי. אני עוברת עכשיו מקרה מאוד דומה לשלך, לפני הקורונה (פברואר 20) נירשמתי ל3 מסלולים,קורסים
      הדגישו לי שיש מבצע מיוחד "רק עד היום" נורא היססתי בהתחלה ובסוף השתכנעתי וחתמתי ולאחר כמה ימים יותר מ14 יום שמצוין בחוזה.. פיטרו אותי מעבודה ולא יכלתי לעמוד בתשלומים ביקשתי לבטל עקב המצב בת 23 רק השתחררתי גרה לבד מפרנסת את עצמי לבד ביקשתי שקצת יקלו עליי אבל שום דבר לא עזר, דיברתי עם כל מי שהיה אפשר, במהלך כל הקורונה הם היו סגורים ולא היה מענה בטלפונים וגם המכללה היתה סגורה אין עם מי לדבר בינתיים חודש אחרי חודש השיקים חוזרים אין כיסוי, מתקשרים אליי מהבנק אני נלחצת אין לי מה לעשות גם הבנק לא יכול לעשות שום דבר ניתקעתי ככה עד שיום אחד מישני התקשרה אליי ואמרה לי תקשיבי רטינו את הבקשה שלך לביטול אין אפשרות לבטל אבל כן נוכל להוזיל לך 2000 שקל (סך כל הקורס 16,500) אמרתי לה יפה מצידכם אבל זה לא עוזר לי עדיין... אני רוצה להקפיט את זה עד שיתחיל הקורס, או עד שאני ימצא עבודה שתהיה לי הכנסה נורמלית.. אבל כמובן שלא אישרו כי חתמתי על חוזהההה
      עד היום השיקים יורדים חוזרים ואין שם עם מי לדבר..
      רציתי לדעת האם מישהו ענה לך? ביטלו? או שיש לך מישהו שאפשר לדבר איתו??