עוגמת נפש

  • תביעה נגד חברת פאלאפון זקוקה לעזרה בבקשה
    אלכס | 22/08/2010 19:05

    שלום, אני מבקשת עזרה לגבי תביעה נגד חברת התקשורת הסוללרית פאלאפון. חברה זו גרמה לי עוגמת נפש רבה ונזק כספי רב עליו לא הדבר כמובן מהסיבה שאין לי הוכחות לכך. מה שכן, ניגמרה לי ההתחייבות לחברה בתאריך 18/3/10 בתאריך זה ניגשתי למרכז שירות של החברה בבקשה לנתק את הקו, חתמתי על טופס בו נאמר כי הניתוק יבוצע עד 3 ימי עסקים. עברו כ5 ימי עסקים והקו אינו נותק, היתקשרתי לחברה ונאמר לי כי ינותק מחר ושוב לא נותק, לאחר צעקות וריבים רבים נאמר לי כי הנציג שהיה אמור לנתק לי את הקו נמצא במילואים, ישר הקלטתי שיחה זו למכשיר הסוללרי שלי כעדות ושוב ביקשתי ניתוק וכמובן ששוב נאמר לי כי הניתוק יבוצע מחר וחוזר חלילה. בפועל הניתוק בוצע לאחר 10 ימים בתאריך 28/3. ניגשתי לחברה וביקשתי שיוציאו לי טופס מתי הטל נותק בפועל לאחר ויכוחים רבים הוצא לי טופס זה מהחברה. ושוב יצרתי עימם קשר בבקשה שכמובן שלא יחייבו אותי על אותם הימים בהם הקו היה אמור להיות מנותק אך לא נותק בפועל. הובטח לי זיכוי של 30 שח, חיכיתי לזיכוי ולהפתעתי הרבה גיליתי כי קיבלתי זיכוי כלשהו אבל הזיכוי אינו מכסה את הסכום של הימים בהם הקו היה מנותק והיה אמור לא להיות מחויב (זוכתי על 10 שח והייתי אמורה להיות מזוכה על 20 ולשלם בפועל כ10 שח על ה3 ימים שהמכשיר היה עדיין לא אמור להיות מנותק). בסופו של דבר היתקשרתי שוב, וגם הפעם הובטח לי זיכוי בחודש הבא וכמובן ששוב לא ראיתי אותו. את הזיכוי קיבלתי רק בחודש יוני, חודשיים לאחר שהקו נותק בפועל. יש לי שיחות מוקלטות וכאשר דיברתי עימם שאלתי אותם מיס פעמים האם השיחות מוקלטות ונאמר לי שכן כמו כן ידעתי אותם כי אני מקליטה חלק מהשיחות במכשיר שלי ואף ביקשתי מאחד הנציגים שיחזור על דבריו לגבי "הנציג שבמילואים". האם יש עילה לטביעה נגדם על עוגמת נפש? ואם כן מה סכום הפיצויים שעלי לבקש? אנא עזרו לי. תודה מראש.

    • עוגמת נפש
      עו"ד אפי אהרונוב | 24/08/2010 15:03

      אלכס שלום, אני מבין מדבריך כי עילת התביעה היחידה שלך היא עוגמת הנפש. ניתן לתבוע בגינה, ואולם, עליך לקחת בחשבון שבתי המשפט אינם נוטים להרבות בפסיקת פיצוי בגין עילה זו וגם במידה שהם פוסקים פיצוי, הוא יהיה נמוך (לא יותר מכמה עשרות-מאות ש"ח להערכתי). למרות זאת, לאור העובדה שיש לך הקלטות המכילות 'סיפורי סבתא' שונים (כדוגמת: הנציג במילואים...) יכול להיות שיש מקום ליזום תביעה ואולי תצליח להוציא מהחברה פיצוי משמעותי יותר.

    • תשובה לגבי פלאפון
      נחמן | 24/08/2010 17:53

      בדיוק בימים אלו אני מנהל תביעה נגד חברת סלולר אחרת עם מקרה דומה. המקרה שלי הוא שביקשתי ניתוק ורק לאחר שבועיים שלושה ניתקו את הקו ולאחר "איום" בתביעה הם הואילו בטובם לנתק את הקו. ככל הידוע לי לפי חוק הגנת הצרכן ס' 31א(א) ו (2ב) ולפי ס' 13ד את יכולה להגיש תביעה לפיצויים ללא כל הוכחת נזק וביהמ"ש רשאי לפסוק לך פיצויים של עד 10,000 ש"ח.אני לא משפטן ולא עו"ד ולכן קחי הכל כערבון מוגבל ותעשי עוד מחקר בנוגע לעניין זה. אני מצאתי את המידע הזה באינטרנט.מצו"ב לינק לחוק הגנת הצרכן. מיותר לציין שהחוק קיים על מנת שרשתות הסלולר יימנעו מלעשות ככל העולה על רוחם. http://www.moital.gov.il/NR/exeres/0A39578F-DAEB-4357-8565-157CA6B84C4F.htmבהצלחה