יש מקום לתבוע

  • האם יש עילה לתביעה?
    רעות | 22/08/2010 18:31

    שלום, בדצמבר 2009 רכשנו, אני ובעלי, מטבח מחברת "**** מטבחים", אשר עבדה כספק מטבחים בפרוייקט בו רכשנו את דירתנו. ביוני 2010 נקראנו לחתום על אישור הורדה לביצוע ובין היתר חתמנו על השרטוטים של עיצוב מטבחנו. השירטוטים נקבעו על בסיס מידות שניתנו לנו מהקבלן. לאחר שהמטבח הותקן בדירתנו הסתבר כי הוא אינו תואם את מה שהוצג לנו בשירטוט עליו חתמנו, וכי הוא מסתיים כ- 80 ס"מ לפני סוף הקיר. פנינו לחברה והתגלה כי הם שלחו מודד מטעמם, שמצא כי המידות שעל פיהן עוצב המטבח אינן תואמות את המידות בדירה עצמה. הבעיה היא שאף אחד לא טרח לעדכן אותנו בעובדה חשובה זו. החלטנו להוסיף ארון נוסף ונקבע כי נשלם על הארון אך לא על התקנה והובלה נוספים (שמשולמים בנפרד). לאחר כ- 3 שבועות התקשרו אלינו מהמפעל של החברה ועידכנו אותנו כי המטבח יסופק ביום א', שהפך לאחר מכן ליום ב', שהפך ליום ג', שהפך גם הוא ליום ד' וכן הלאה. לאחר שקלטנו כי הסיפור לא הולך להסתיים בכזאת קלות, דרשנו מהם להתחייב בכתב על תאריך שבו יסופק הארון עליו שילמנו. לאחר יום שלם של שיחות ותחנונים, קיבלנו את ההתחייבות ואכן הארון הותקן בתאריך עליו התחייבו. הבעיה היא שהארון שהותקן אינו הארון שאנו הזמנו. הארון שהוזמן על ידינו היה בעל 2 מדפים נשלפים ובלימה שקטה, ואילו הארון שהותקן בדירתנו היה בעל מדף אחד קבוע וללא בלימה שקטה (ארון זול הרבה יותר מהארון עליו שילמנו). שוב פנינו למפעל בבקשה שיישלחו את הארון הנכון ומאז שבועיים נוספים עברו ואנו עדיין מתחננים שיספקו ויתקינו את הארון המסכן בדירתנו. כך עברו להם כמעט חודשיים, בהם התעכבנו עם אספקת השיש למטבח (שכן הוא עדיין לא מורכב בשלמותו), ואנו דואגים כי בקצב הזה הבניין יהיה מוכן לאיכלוס (הצפי הוא סיום הבנייה הוא בעוד כשבועיים, ולפי החוזה עלינו להיכנס ב- 30.11.10) ודירתנו לא תהיה ראויה למגורים בשל כל העיכובים הללו. גם אם המטבח יסופק בסוף השבוע (מה שמניסיון נראה לי שלא ייקרה) האם עדיין יש לי עילה לתביעה כנגדם? האם קיימת אפשרות לתבוע על עוגמת נפש? מצטערת על האורך, אבל באמת שקיצרתי את הסיפור עד כמה שיכולתי. המון תודה, רעות.

    • יש מקום לתבוע
      שלי גרשט, עו"ד | 22/08/2010 19:30

      יש לאסוף את כל המסמכים וההזמנות שחתמתם וקיבלתם. גם אם המטבח יסופק בסופ"ש יש מקום לתביעה, אבל כמו שטענת, לא נראה לך שזה יקרה השבוע וכל עוד לא נעשה דבר, החברה מרשה לעצמה להמשיך להתנהג כך. ניתן לשלוח תחילה מכתב התראה בחתימת עו"ד על מנת לנסות להגיע לפשרה, במידה ולא יש מקום לתביעה.