פשוט להמתין

  • עוקץ של חברת נופש ,ממליצה לכולם גם לקרוא
    לינה | 22/08/2010 14:58

    שלום בחודש נובמבר 2009 התקשרו לבעלי מחברה נופש מסויימת הסבירו לו שזכה בחבילת נופש שעולה לו רק 500 ש"ח ,בעלי התמים שאין לו ידע בתחום הזה אמר להם בתמימות אני לא מבין בדברים האלו תתקשרו לאשתי יש לה את הכ"א ,מסר להם את הנייד שלי התקשרו אלי מייד הציעו לי את ההצעה בצורה הכי מפתה ואמרה לי הנציגה שלהם זה רק 500 ש,ח ,לקחה מס ת"ד וביקשה פרטי כ"א אמרתי לה שאין כ"א מה שיש לי זה דירקט אמרה שזה בסדר ואז אמרתי לה אין לי כסף בחשבון כרגע זה לא יעבור ,אמרה לי מתי יהיה לך כסף בחשבון אמרתי לה ב1 לחודש נכנסת משכורת אמרה בסדר גמור תני לי את הפרטים של הכ"א וב1 אני מעבירה את הסכום של 500 ש"ח נתתי לה את הפרטים זה היה בערך באמצע נובמבר ,אחרי כמה ימים הופתעתי שמתקשרים אלי מחברת ישראכרט ואמרו שיש סכום של 1990 ש"ח שהחזירו אותו (לא עבר ) ,בגלל שאין לי מספיק כסף בחשבון אחרי בירור איתם התברר שזה סכום שניסתה להעביר חברת הנופש ואז ידעתי שעבדו עלי ,בגלל זה ובגלל שאני לא יכולה לשלם סכום כזה ממשכורת שכולה רק 3000 ש"ח ביקשתי מחברת האשראי לבטל לי את הדירקט .ולא הזמנתי חדש ,חכיתי שיתקשרו ולא התקשרו אלי עברו 4 חודשים בערך בחודש 4 הלכתי לבנק הזמנתי דירקט חדש שבועיים אחרי זה התקשרה אלי משיהי אמרה שהיא ממחלקת משפטים של חופשה ישירה ושיש לי חוב של 1990 ש"ח שאני חייבת לשלם לפני שזה עובר להוצאה לפועל !!!אמרתי לה שמה שסיכמתי איתם זה 500 ש"ח והם ניסו להעביר 1990 למה.?אמרה בואי נעשה הסדר ,בואי תאמתי איתי את פרטי הדירקט החדש!!!לא רציתי לבוא איתה ראש בראש אמרתי בסדר מה ההסדר שלכם אמרה תשלמי לנו אלף ש,ח ונבטל לך את ההוצאה לפועל אמרתי לה אבל מה שסיכמתי איתכם זה חמש מאות ש,ח והשיחה מוקלטת ,אמרה בסדר תשלמי חמש מאות ש"ח,וחזרה עוד פעם וביקש את פרטי הכ"א אמרתי לה שהזמנתי אבל עדיין לאנ לקחתי מהבנק אמרתי לה שאני יכולה לשלם במוזמן אמרה שתחזור אלי ולא חזרה .התקשרתי כמה פעמים ולא היה מענה בתחילת חודש 7 התקשרה שוב ממחלקת משפטים שלהם אמרה שאני חייבת לשלם להם את הכסף אמרתי לה שהם לא חזרו אלי ,אמרה שאני חייבת לשלם ואם אני לא אשלם זה עובר להוצאה לפועל והסכום גדל אני פחדתי שזה יקרה אמרתי לה שתחזור אלי אני אשלם לה דרך כ"א ,ושאלתי אותה לגבי השוברים שלא קיבלתי בדואר ושהם תובעים על דברים שלא קיבלתי מהם ,אמרה שתשלח לי לדואר לא חזרה אלי באותו חודש היום התקשרה אלי נציגה שלהם וחזרה על אותו סיפור וביקשה את פרטי הדירקט שלי ואת התוקף ,אמרתי לה שאני לא רוצה את השוברים ושאלתי אותה אם אני לא אשלם לאן זה מגיע ואז ענתה את רוצה לשלם או לא אני לא חייבת לפרט לך ,אמרתי לה אם אתם תובעים אותי זכותי לדעת מה הצעד הבא בכל הסיפור הארוך הזה היא התלבטה מה להגיד בסוף אמרה שזה מגיע לעו,ד ואחר כך להוצאה לפועל ,בסוף השיחה שאלתי אותה מה השם המדויק של החברה כי אני רוצה לתבוע אותם ואז היא אמרה את השם ומייד ניתקה את השיחה. ברצוני לדעת האם אני חייבת לשלם להם למרות שאני לא קיבלתי מהם אף פעם את השוברים אפילו בפעם הראשונה . והאם יש מקום כן שיתבעו אותי האם יש מקום שאני אתבע אותם האם תהליך משפטי לוקח את כל הזמן הזה בערך תשעה חודשים ועדיין לא תבעו אותי ,(אם הם צודקים ) ??.למה לא תבעו אותי מזמן ?. אני מציינת כי בכמה פעמים הסכמתי לשלם מה שקוראים לו חוב !!!כי פחדתי שהסכום יגדל ויתבעו אותי לא רוצה לכנס לתהליך משפטי כי זה מסובך והם הפחידו אותי בהוצאה לפועל הזו ..

    • פשוט להמתין
      שלי גרשט, עו"ד | 22/08/2010 19:22

      נראה כי יותר מדובר ממישהו חובבן ולא מחברה אמיתית.אל תשלמי דבר ובטח עד שעד לא מקבלת שוברים.אם היו רוצים לתבוע אותך כבר היו תובעים.במידה ויתבעו אז תתגונני או תגישי התנגדות בהוצל"פ.אל תמהרי לשלם סתם ואל תפחדי מבית משפט.

      • עוקץ חברת נופש עוד שאלה
        לינה | 22/08/2010 20:59

        אני לא מעוניינת בעיסקה ולא בשוברים אני אמרתי להם שדאני אשלם כי אמרו שזה חוב ופחדתי בהתחלה אבל שמתי לב שבכל השיחות שלהם הם חוזרים על אותה בקשה (כ"א ) ,כנראה שזה מה שהם רוצים כדי לחייב אותי בלי לקבל שוברים אם יש דבר כזה בכלל

        • תזהרי מעוקץ
          שלי גרשט, עו"ד | 23/08/2010 23:47

          תזהרי שלא מדובר בעוקץ, מאחר ומנסים להשיג ממך כרטיס אשראי ויכול להיות שבשיטה זו עוקצים בטיסות לחו"ל. גם אם קיבלת את השוברים, בדקי אותם בחברה והאם קיימת חברה כזו והאם השוברים באמת שלך. כל עוד לא קיבלת אל תשלמי ואל תפחדי מאיומים.