טיפול לקי במוסך

  • רשלנות וטיפול לקוי מצד המוסך / מוסכניק
    ערן | 22/08/2010 00:52

    *אני לא בטוח אם אתם עונים על שאלות כאלו אבל אנסה. שלום לכולם, המוסכניק שלי תיקן לי את המנוע בקטנוע שלי בעלות תיקון+חלפים של 3,500 ש"ח. הטיפול שהוא עשה לא היה כל כך טוב כי היו רעשים מהמנוע כעבור 3 שבועות. המוסכניק הודה שזאת אשמתו בכך שסידר לי את זה ללא תשלום. עכשיו אני חושב שיש לי שוב רעשים. האם אני יכול לדרוש ממנו החזר כספי כלשהו? באמת ובתמים שאני מרגיש מנוצל, חסר ביטחון עם כלי הרכב שלי, לא בטוח באמינותו, וגם ששילמתי סכום גבוה לעומת התמורה הקטנה שקיבלתי עבורו. האם יש עילה לתביעה על סמך העובדה שאין לי ממש ראיות?האם שווה להיכנס לזה בכלל? יש לי סיכוי לזכות?יש לציין כי אין לי תקציב לעו"ד.. אשמח לעצות. תודה.

    • טיפול לקי במוסך
      עו"ד אפי אהרונוב | 22/08/2010 09:49

      ערן שלום, קשה לדעת אם הרעשים הם תוצאה של טיפול לקוי או שמא מדובר בנזק חדש. נסה להצטייד, לכל הפחות, בחוות דעת של בעל מקצוע אחר שתקבע שהרעשים הם תוצאה של טיפול לקוי. בכל מקרה, אתה יכול להגיש תביעה קטנה ולעשות זאת באופן עצמאי, אך עליך לקחת בחשבון שתידרש לשכנע את ביהמ"ש אל מול טענות המוסכניק (אשר מן הסתם ינסה להשליך את האחריות עליך).

      • המוסכניק הודה כביכול
        ערן | 22/08/2010 10:58

        היי אפי,להלן שלבי הטיפול:1. טיפול ועשיית מנוע חדש.2. תלונה על רעשים מצדי -0 המוסכניק אמר שהוא צריך לפרק את המנוע ולתקן את זה ושהוא לא יחייב אותי (מעין הודאה באשמה, לא?)3. רעש מהאגזוז -  לאחר הפתיחה מחדש של המנוע והטיפול, נוצרו רעשים חדשים מהאגזוז (ממש לפני כמה ימים), הוא אמר לי שאני אביא לו את האופנוע ושהוא יטפל ללא עלות.אני חושב שמשתמע מכך שהוא מודה בטעויות שלו, לא?תודה רבה

        • הודאה
          עו"ד אפי אהרונוב | 22/08/2010 13:49

          ערן שלום, גם אם המוסכניק הודה בטעותו, הוא יכול להכחיש זאת במשפט ואין לך דרך להוכיח את הודאתו. בכל מקרה, לשאלה אם התנהלותו מעידה על הודאה בטיפול הלקוי אין תשובה מתמטית 'אחידה' אלא תשובה התלויה בהתרשמות השופט הספציפי שידון בתיק והיכולת של כל אחד מכם לשכנע אותו בצדקתו.