אי שמירת פרטיות

  • הפרת סודיות ברשת סלולרית
    הדס | 21/08/2010 12:43

    סיפור שהיה כך היה: אתמול ב11 בבוקר, מצלצל לי הטלפון. אני עונה. הבחור: הדס? אני: כן? הבחור: אני מציע לך לבדוק טוב טוב את הביטחון שלך ברשת *** (סלולרית כלשהי) אני: מה? מי זה? על מה אתה מדבר? הבחור: אני קיבלתי לפני כמה ימים בפקס (מאותה רשת) מסמך מפורט ביותר של פרטי כרטיס האשראי שלך ואני מציע לך לבדוק טוב טוב איך מגינים על הסודיות שלך ברשת הזאת. אחרי בירור קצר, הבחור סיפר לי שהוא ביקש מספר מסמכים מאותה רשת, שישלחו לו בפקס, אותה רשת, שלחה לו את המסמכים וכנראה ש"בטעות" גם את הטופס הנ"ל שמפרט את פרטיי האישיים ביותר. בנוסף יש לציין שהפקס שנשלח הוא פקס שבמקור אני שלחתי לחברה, אך זה היה לפני כחודשיים. מיד לאחר השליחה התקשרתי לוודא שהפקס הגיע, והוא אכן הגיע, ולכן אין מדובר בטעות במספר הפקס. משום שהבחור קיבל את הפקס הזה בתחילת השבוע. אותו בחור היה בחור הגון וצלצל לומר לי את שארע, אך אותו פקס יכול היה להגיע לנוכל. וכמו כן - אינני יודעת לכמה אנשים נוספים הפקס הזה נשלח. וכמו שזה קרה לי זה יכול לקרות לעוד הרבה אנשים אחרים. ולכן אני חושבת שאני צריכה ללכת עם הסיפור הזה רחוק. מה דעתכם? האם אני יכולה לתבוע על הפרה חמורה זו? תודה!

    • אי שמירת פרטיות
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/08/2010 23:24

      שבוע טוב הדס, על פניו המקרה נשמע חמור ומומלץ לנקוט כנגד החברה בהליכים הראויים (לאחר התיעצות עם עו"ד).