גרסאות סותרות בתביעה

  • תביעה על שימוש שלא ברשות בכרטיס חיוג
    טלי | 01/08/2010 18:18

    אהלן, לפני כשנה, במסגרת העבודה, שהיתי בחו''ל במגורים משותפים. בדירה היו מספר אנשים ביניהם זוג חברים. כשביקשו ממני לבצע שיחה לארץ נתתי להם את הסיסמא של הכרטיס חיוג ושכחתי מכל העניין. כשחזרתי לארץ, רק לאחר 4 חודשים, ראיתי חיובים מופרזים של אלפי שקלים. ביקשתי וקיבלתי פירוט שיחות מהחברה. התקשרתי למספרים והתברר שבוצעו עשרות שיחות ל- 3-4 מספרי טלפון של בני משפחה של הזוג. הגשתי תביעה בתביעות קטנות. בתגובה קיבלתי כתב תביעה שכנגד על 10,000 ש". בכתב תביעה נטען לעניין השיחות כי אמרתי לבני הזוג שאיני משלם על השיחות ולכן הם יכולים לעשות שימוש חופשי. כמו כן טענו שעצם כך שהגבתי רק לאחר 4 חודשים משמע שהשיחות היו בידיעתי ובהסכמתי. בנוסף טענו שהטרדתי בני משפחה וחברים (עשיתי שיחות ע''מ לברר מי בעלי הקוים אליהם בוצעו שיחות). בנוסף לכך האשימו אותי בפריצה שנעשתה לדירה באותה התקופה, בה נגנב כסף ורכוש מהדיירים. החברה המעסיקה אגב זיכתה אותי במלוא הסכום שנגנב. האם התביעה יכולה להתמוסס מאחר וזו מילה כנגד מילה? מאחר ונתתי להם את הסיסמא של הכרטיס חיוג אני חוששת שאין לי עילת תביעה והשיחות שנעשו באחריותי. בנוסף, חברת הסלולר מסרבת לתת לי אישור בכתב על פניות שנעשו מטעמי בנוגע לשימוש בכרטיס חיוג אלא רק מספרי פניה. האם זו חובתם לספק לי בכתב את העתק/עיקר ההתכתבות?

    • גרסאות סותרות בתביעה
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/08/2010 13:42

      טלי שלום, התביעה שכנגד נשמעת לי די מופרכת (אם לטענתם נגנב מהם כסף, שיפנו למשטרה). לגבי תביעתך שלך הרי שבהיעדר הוכחות למה שסוכם בין הצדדים יכריע ביהמ"ש לאור הגרסה היותר אמינה בעיניו. העובדה שהסכמת לתת להם לבצע שיחות עם הכרטיס בהחלט עלולה להזיק לתביעתך ותידרשי להסביר את העניין ולהבהיר את גבולות השימוש שלטענתך הובהרו להם.