מדבקות על הדלת

  • מדבקות על הדלת
    רון | 28/07/2010 15:02

    שלום, בטוח שלכולנו כבר נמאס מהתופעה הזאת של מנעולנים שמדביקים לנו מדבקות למיניהם על הדלתות שלנו בשלל מיקומים וחלקי הדלת. אצלנו שמתי במפורש שלט שאוסר על הדבקת מדבקות כאלה עם האזהרה כי העבריין ייענש. באמת לאורך זמן מה לא קיבלתי מדבקות מסוגים כאלה על הדלת, רק מגנטים, שעם זה יש לי פחות בעיה כי אפשר פשוט להוריד אותם, את המדבקות צריך פרויקט צבאי מיוחד כדי להסיר לחלוטין. בקיצור היום גיליתי ששוב מנעולן עז מצח חדש הדביק לי מדבקות לאורך כל הדלת שלי למרות שלט האיסור, השאלה שלי היא האם אני יכול באמת לקיים את דברי השלט ולהעניש את העבריין? האם אני יכול לתבוע אותו? תודה רבה.

    • מדבקות על הדלת
      עו"ד אפי אהרונוב | 29/07/2010 09:25

      רון שלום, דברי השלט אינם תחליף לחוק ורק למדינה יש זכות לקבוע מיהו 'עבריין' ואיך להעניש אותו. אתה יכול לנסות להגיש תביעה קטנה אך בהיעדר בסיס חוקי מוצק ספק רב אם ההליך יצליח.

      • המשך
        רון | 29/07/2010 13:10

        אז ברמת העיקרון אין לי מה לעשות כדי להגן על דלת ביתי? אני אצטרך לספוג זאת מחדש כל פעם ולגרד מדבקות? איך יכול להיות שאין חוק שמגן עליי בביתי שלי וברכושי הפרטי...

        • מדבקות על הדלת
          עו"ד אפי אהרונוב | 31/07/2010 22:38

          רון שלום, אתה יכול לנסות לתבוע את אחד מהם בבימ"ש לתביעות קטנות ויתכן וביהמ"ש ימצא מקום להשית עליו פיצוי (אולי ניתן לראות בכך השגת גבול, למשל). אם אתה בוחר לעשות זאת כדאי שתהיינה לך תמונות שיוכיחו שלמרות שביקשת שלא להדביק על הדלת את המדבקה, היא הודבקה. שיהיה בהצלחה.