ביטול עסקה

  • ביטול עסקה
    מיכל | 27/07/2010 23:05

    שלום רב, לפני כחודש וחצי רכשתי ברשת רנואר 2 שמלות ערב. זוהי הפעם הראשונה שאני קונה ברנואר כיוון שאני אף פעם לא מוצאת שם פריטים שאני אוהבת ופשוט הייתי צריכה שמלה לארוע ושם מצאתי. השמלות היו במבצע - פריט שני ב- 50%. יומיים לאחר הקנייה חזרתי לחנות וביקשתי להחליף את אחת השמלות (זאת ששילמתי עליה מחיר מלא- 379 ש"ח). נאמר לי בחנות כי אין שום בעיה ואני יכולה לבחור כל פריט שארצה באותו הסכום. לאחר כשעה בחנות, לא מצאתי פריט להחלפה וביקשתי זיכוי. נאמר לי כי הזיכוי הוא רק על כ- 290 ש"ח או משהו באיזור כיוון שזה היה פריט במבצע. לאחר שיחה עם מנהל הסניף ויחס מזלזל ביותר כולל אמירות ששום נותן שירות לא צריך להגיד ללקוח אמרתי שאם לא מוכנים לתת לי זיכוי אגיע מבחינתי כל שבועיים לחנות ואחליף מוצר תמורת מוצר באותו המחיר עד שאמצא פריט שאוהב. מנהל הסניף אמר לי שאני בהחלט מוזמנת לעשות זאת. כך עשיתי פעמיים. בפעם השניה רק לאחר שיצאתי מהחנות גיליתי שכאשר החלפתי פריט תמורת פריט ירד המחיר של השמלה וכעת הערך שלה הוא 250 ש"ח בלבד. הגעתי עם העניין עד לשירות לקוחות שטרחו להתקשר אלי רק בשעות הבוקר ומכיוון שאני עובדת עם ילדים לא יכולתי לענות לשיחות. ביקשו ממני לשלוח מייל עם מספרי הקבלות ואז אקבל זיכוי על סך 379 ש"ח (לא כספי אלא זיכוי לרכוש בחנות). האם אין באפשרותי לקבל החזר כספי??? בינתיים שירות לקוחות לא חוזרים אלי עם תשובה למייל ואני מרגישה ממש מטופשת להתעסק בשטות הזאת מאז תחילת יוני... מה עלי לעשות? תודה רבה!!

    • ביטול עסקה
      עו"ד אפי אהרונוב | 29/07/2010 09:18

      בוקר טוב מיכל, אם קיים בחנות שילוט המפרט את מדיניות החזרת המוצרים של החנות, תוכנו של השילוט מחייב (גם אם כתוב בו שאין אפשרות להחזרת מוצרים). בהיעדר שילוט כאמור, ניתן לדרוש את ביטול העסקה תמורת החזר מלא באם עושים זאת עד 7 ימים ממועד העסקה, וזאת, בתנאי שלא חלה הרעה במצב המוצר. ואם לא מאפשרים לך זאת, ניתן להגיש תביעה קטנה.