צרכנות - העלמת נתונים במפרט

  • האם מוכר יכול להשמיט באתר האינטרנט שלו נתוני מוצר?
    דוד | 27/07/2010 11:11

    האם על פי חוק הגנת הצרכן חובה על מוכר לפרט את כל המפרט הרשמי של המוצר באתרו או שמותר לו להשמיט נתונים שעשויים לפגוע במכירה?. האם חייבת להיות שקיפות מלאה? --------- רכשתי מחשב נישא של חברה ידועה, על סמך אורך חיי הסוללה של המחשבים בדגמים אחרים של אותה החברה, חברה זו ידועה באורך חיי הסוללה שלה. במחשבים בדגמים אחרים של המוצר, המוכר מפרט גם את מספר התאים וגם את זמן הסוללה שהוא ארוך בערך 10 שעות עבודה . במחשב הנקנה מצויין רק מספר התאים בלבד, ולא זמן הסוללה. בפועל זמן הסוללה הוא כ 4 שעות בלבד, לעומת דגמים אחרים עם מספר תאם זהה וזמן הסוללה שלהם הוא 10-9 שעות. הערכתי שייתכן שבגלל שהדגם הנקנה הוא חזק יותר, זמן הסוללה יהיה נמוך יותר וישמש אותי בערך 7-8 שעות. אולם בפועל נפגעתי מהותית כי זמן שימוש של 4 שעות אינו הולם כלל את צרכי. ברור לי שאם היה מפורש בדיוק גם זמן הסוללה לא היית רוכש את המחשב! בזמן הקניה לא שאלתי את המוכר , והמוכר לא ציין לשלילה את זמן הסוללה, רכשתי על פי הנתונים באתר הישראלי, (באתר בחו"ל מצויין זמן הסוללה). ובאתר היבואן ואתר המוכר השמיטו את נתון הזמן אלא כתבו את מספר התאים של הסוללה. ברור לי שיש חוסר תום לב וללא שקיפות מלאה מצד המוכר לא לציין במפורש את זמן הסוללה הנמוך ולהשמיט פרט זה.אחרת היה מציין שאלות: 1. האם הדבר חוקי ? 2.האם על פי חוק אני זכאי לביטול העסקה ולהחזרה כספית?, היות שהמוכר פעל שלא בתום לב כשלא פירט את זמן הסוללה במפורש אלא את כמות התאים בלבד 3. או למעשה האם זו הייתה הטעות שלי שלא בררתי את מספר שעות הפעולה של המחשב וזו אשמתי שלי. כי הייתה הפניה לאתר היצרן ויכולתי כן לבדוק, אלא שאני לא בדקתי 4. מהו הטוב ביותר עבורי לעשות?

    • צרכנות - העלמת נתונים במפרט
      עו"ד אפי אהרונוב | 27/07/2010 16:10

      דוד שלום, במקרה הספציפי שלך ולאור העובדה שרכשת את המחשב בחנות לאחר דין ודברים עם המוכר, תהיה לך בעיה לטעון שלא ידעת על המגבלה (גם אם הטעו אותך, יקשה עליך להוכיח זאת. המוכר יוכל לטעון שיידע אותך בכל הפרטים). למרות זאת, העובדה שהיבואן מסווה פרט כה מהותי ביחס לדגם אחד בלבד בהשוואה לשאר הדגמים, יכולה, לטעמי, להוות בסיס לתביעה משמעותית נגדו בגין ההטעיה. כדאי להתיעץ בעניין באופן פרטני עם עו"ד.

      • תודה - אבל העלות של עו"ד תהיה גבוהה מדי
        דוד | 28/07/2010 13:50

        השאלה אם לתבוע את המוכר / היבואן ואם אני מפסיד כמה אני אמור לשלם לו ? יכול לקחת לי הרבה כסף על הוצאות משפט!