נזק לדירה

  • השכרת דירה - אחריות לנזקים
    יגאל | 12/07/2010 15:38

    אני משכיר דירה שנמצאת בקומה ראשונה. הדיירת טוענת שמזה כמה חדשים חתולה נכנסת לדירה דרך שלבי התריסים וזה מטריד אותה, אבל היא פנתה אלי רק אחרי שלפני כמה ימים כנראה אותה חתולה החתימה את הספה בסלון - ששייכת למושכר. הדיירת טוענת שעלי לשאת בהוצאות ניקוי יבש של הספה כי לפי הסכם השכירות המשכיר אחראי לנזקי בלאי סביר ורגיל ואילו השוכר לנזקים שקורים כתוצאה משימושו בדירה.עניתי לדיירת, ע"פ יעוץ שקיבלתי, שאם הייתה מתלוננת לגבי החתולה הייתי כבר מזמן מרשת את הסורגים - כפי שטיפלתי מיידית בכל תלונותיה עד כה. בכל מקרה, במסגרת שימוש סביר בדירה, היה עליה לסגור חלון, או דלת של מרפסת השירות, כשהיא יוצאת מהבית, כי ידוע שחתולים עלולים לגרום ללכלוך או נזקים בדירה.אודה על דעתכם מי חייב לשאת בעלות תיקון הנזק.

    • נזק לדירה
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/07/2010 12:29

      יגאל שלום, איננו שופטים ואין בידינו לדעת כיצד ביהמ"ש יכריע בבוא לפניו מקרה כזה (מה גם שיתכן ושופטים שונים יכריעו אחרת). הדבר תלוי בגרסאות הצדדים ובנקיטת הצעדים הטקטיים הנכונים, ולצורך כך מומלץ להסתייע בעו"ד.