קישור לפסקי דין

  • ביטול עסקה בגלל רמאות והטעיה
    עדינה | 30/06/2010 17:04

    שלוםלפני זמן מה ראיתי באחד התגובות כאן שיש הרבה פסקי דין לגבי תביעות קטנות.בכוחותיי לא הצלחתי למצואהאם אפשר לקבל קישור שם אוכל למצוא פסקי דין רלוונטיים?שאלה נוספתאני גרה בראשל"צ, בחודש מאי הייתי למשך 11 לילות מחוץ לבית. אחרי מספר ימים הטלפון החל להתנתק.באתי לנקודת שרות אורנג על מנת לתקן את הטלפון לקבל מכשיר חלופי ולאחר התיקון שיישלח לראשל"צ כפי שהציע הנציג באורנג יום לפני הביקור בקניון ערד.הנציגה  אמרה שלא ניתן לשלוח אחרי התיקון לראשון לציון אלא רק לבאר שבע, ההסבר שניתן זה בגלל שהם לא נקודת שרות לקוחות אלא נקודת מכירה.באין ברירה שידרגתי את המכשיר במבצע של 1+1שאלתי אם יש שיחות וידאו, אינטרנט ודוא"ל התשובה הייתה חיובית.בפועל הסתבר שאין לנייד שיחות וידיאו, בבירור מול שרות לקוחות במקום מגוריי הסתבר שהנציגה בערד הייתה חייבת לשלוח את המכשיר המתוקן לראשון לציון. ולכן ביקשתי ביטול עסקה.השאלות:אם הנציגה רימתה אותי בנושא של התיקון והטעתה אותיבכך שיש שיחות וידאו ובפועל אין שיחות וידיאוהאם יש מצב של ביטול עסקה?(הבנתי שבקניון ערד מסרבים לבטל את העסקה)אם השידרוג נעשה במסגרת של מבצע 1+1 אז למה עלי לשלם על המכשיר כל חודש 50 ש"ח למרות שהם מבתיחים זיכוי של הסכום?האם אין כאן הטעיה בפרסום?בערד קיבלתי מספר פנייה לביטול ההתחייבות על המכשיר הקיים, את הביטול נציגת שרות ראתה במחשב, איך קורה שבחשבונית קיבלתי לשלם על המכשיר? בבירור מול נציגת שרות הבנתי שמדובר לא בביטול אלא בזיכוי.שוב הטעיה?האם מוצדק במקרה זה תביעה קטנה?אשמח לקבל קישור של פסקי דיןתודה

    • קישור לפסקי דין
      עו"ד אפי אהרונוב | 01/07/2010 23:08

      עדינה שלום, ניתן לעיין בפס"ד באתרים כדוגמת "נבו" או "תקדין" ואולם הרישום אליהם כרוך בתשלום. ניתן לתבוע על הטעיה אך בהיעדר הוכחות לטענתך תיאלצי לשכנע את ביהמ"ש שאכן הנציגה הטעתה אותך. זה לא בלתי אפשרי אך ההצלחה אינה ודאית.