לשון הרע בכתבי טענות בבית המשפט

  • לשון הרע
    אריק | 29/06/2010 18:49

    שלום רב, באחת הבקשות מצד הנתבעת בתיק מסוים כתגובה לבקשתנו לביטול פס"ד התובע הוצג כחמדן, הוכפש שמו, ונעשה עליו חיפוש ברשת ללא ידיעתו כדיי לתמוך את גרסת הנתבעת כי אין לבטל את פס"ד מפאת חמדנות של התובע. שאלתי היא, האם אפשרי לתבוע בהליך נפרד את הנתבעת על הוצאת דיבה, גם כאשר הדבר הינו במסגרת התכתבות בקשות בפניי ביהמ"ש ואינם גלויים לציבור-אלא רק לצדדים ולביהמ"ש. תודה רבה, אריק.

    • לשון הרע בכתבי טענות בבית המשפט
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 29/06/2010 20:59

      חיפוש מידע ברשת האינטרנט הגלויה, אף אם היא על אדם ספציפי אינה מהווה פגיעה ע"פ חוק הגנת הפרטיות, אף אם המידע אינו מחמיא לאדם לגביו נתבקש המידע. לשון הרע ו/או פגיעה בשם הטוב ולצורך הליך משפטי, אינה מהווה עילה מבוססת לתביעה בגין לשון הרע, שאם לא כן אין לדבר סוף. יחד עם זאת, גם בכתבי טענות חלה חובה להתנסח בצורה סבירה ומכובדת כלפי הצד השני ובאם אין הדבר נעשה באופן כזה, יכול ותוגש תביעה אתית בנושא. יש הבדל בין אמירה שאדם כלשהו אינו דובר אמת לבין התנסחות שהוא שקרן פתולוגי וכך גם לגבי תכונת החמדנות וכיו"ב. יש אפשרות לכתוב את הדברים בצורה נאותה כשהמשמעות היא ברורה ומבלי להעליב. לסיכום: לעניות דעתי, אין בהתנסחות בלתי נאותה עילה לתביעה בגין לשון הרע אך יכול ויהא בדבר בנסיבות מסוימות עילה לתביעה אתית.

      • מהי תביעה אתית?
        אריק. | 29/06/2010 22:40

        ולאן היא מוגשת? תודה רבה.