ממכר מוצר ברשת האינטרנט, סיכול והפרת הסכם

  • עיכוב במשלוח המוצר
    אילי | 29/06/2010 18:14

    בעלי רצה להפתיע ליום הולדתי ורגל חזרתי הביתה אחרי לידה, ורכש מאתר אינטרנט גדול וידוע מסלול ריצה. המוצר לא הגיע. הם התחייבו ל5 ימי עסקים, ועברו שבועיים. בנוסף לזאת הם אומרים שהמוצר אזל וצריך להגיע קונטיינר ואין להם את התאריך המדוייק. האם יש באפשרותנו לתבוע את האתר?

    • ממכר מוצר ברשת האינטרנט, סיכול והפרת הסכם
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 29/06/2010 21:19

      בפשטות, המדובר בהפרת חוזה העשויה לזכות בפיצויים ובסעדים הקבועים בחוקי החוזים השונים. יחד עם זאת, יש סיכוי יותר מסביר כי בתקנון האתר יש עיגון להפרה הנטענת ולאי סיפוק המוצר בזמן ומן הסתם בעלך אישר הדבר שאלמלא כן, לא יכול היה להזמין המוצר. כמו כן, יש לבדוק בחוזה ההתקשרות באתר: בהתחייבויות הצדדים ובמפרט הטכני. אציין עוד כי טענת סיכול אינה מקובלת לרוב בפסיקה הישראלית, שכן אנו מדינה שיש לצפות בה הכל כולל מלחמות, עימותים, חרמות, נידויים ואי אספקת מוצרים מחו"ל בזמן. לשון אחר: זאת בעיה של החברה שהתחייבה לספק המוצר בזמן, באם התחייבה, ולא שלכם.

    • שינוי התקנון ברגע האחרון
      אילי | 30/06/2010 13:20

      היום 30/6 אני נכנסת לאתר הקניות ומגלה שהם הוסיפו בפרטים הנוספים שמשלוח מבאר שבע ודרומה הוא 45 ימי עסקים נוספים, מה שלא היה כתוב לפני כן. יש לציין שיום אחרי הרכישה התקשרו אליי על מנת לתאם את המשלוח שזה 6 ימים עסקים, ומיד אחר כך קיבלתי טלפון מהספק שאומר שהמשלוח מתעכב. כמו כן רשמתי לאתר מייל על ההתרחשיות ובקשה להתערבות. האם אני בכל זכאית לפיצוי? ויש לי את כל ההוכחות שהם התחייבו ל-5 ימי עסקים למרות שאני גרה בנגב.

      • התקנון המחייב הוא זה שהיה טרם כריתת החוזה
        יוסי אפשטיין, עו"ד | 01/07/2010 00:25

        את מחוייבת לתקנון שפורסם בעת כריתת החוזה עימם ובאם תוכיחי שהוסיפו העניין לאחר מכן - תזכי. כל זאת בהנחה שהתקנון עובר לכריתת החוזה לא הכיל סעיף האומר כי ניתן לשנות התקנון בכל עת והשינוי יחייב רטרואקטיבית. תחולה רטרואקיבית אינה מתקבלת בעין יפה בלשון המעטה מהבחינה המשפטית. יחד עם זאת, סבורני כי במקרה כזה - היא תהיה בעלת תחולה.